27.12.2009. / 13:12

Autor: Hina

Epilog sukoba na Zelenom valu: Prekršajne prijave za Nobila i maloljetnike

Protiv Nobila bit će podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja opisanog u članku 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a mladići su počinili prekršaj iz članka 124. Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Ante NobiloAnte NobiloPolicijska uprava zagrebačka izvijestila je danas da će zagrebački odvjetnik Anto Nobilo zbog pljuske maloljetniku dobiti prekršajnu prijavu za kršenje javnog reda i mira, a prekršajnu prijavu zaradili su i maloljetnici koji su jučer zaustavljali i ometali promet na "zelenom valu".

Policija je na dojavu građana jučer ujutro došla na raskrižje Žerjavićeve i Gundulićeve, gdje je bilo osam mladića između 14 i 16 godina starosti, koji su, postavivši kontejnere i igrajući nogomet, ometali normalno odvijanje prometa.

Mladići, s kojima je u nazočnosti roditelja u policiji obavljen obavijesni razgovor, izjavili su da je to bio njihov prosvjed jer im je uskraćen pristup dječjem igralištu.

Tijekom obrade saznalo se i da je prilikom njihove obustave prometa jedan od vozača koji se tamo zatekao, Anto Nobilo, udario maloljetnika (1994.) otvorenim dlanom po licu.

Policija je i s Nobilom obavila obavijesni razgovor, no nije precizirala je li to bilo u policiji ili negdje drugdje.

Protiv Nobila bit će podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja opisanog u članku 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a mladići su počinili prekršaj iz članka 124. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Vezane vijesti

Boljkovac u bolnici, odbijao hranu

Boljkovac u bolnici, odbijao hranu

Josip Boljkovac, 91-godišnji bivši ministar unutarnjih poslova, prebačen je u zatvorsku bolnicu zbog zdravstvenog stanja koje zahtijeva praćenje,… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 27.12.09. 13:53

steta sta nisu nasminkali ovoga Yugoslava


registracija
29/11/09

Ivis, 27.12.09. 15:27

on, nedorast je bio pijan ili pod drogom. Vidio ih je tocno 13, od osmorice prisutnih momaka, bolje-receno djecaka. Sve ovo je, tako ispada, prometni prekrsaj. Vidljivo je ometanje prometa, zar ne? U Njemackoj, za slican slucaj su vrlo efikasni i brzi. Oduzimanje i ponistenje vozacke, za ovakve nedoraste. Ima pravo ponovo polagati ispit, poslije pet godina. ALI, ALI? Potrebno je imati novu lijecnicku svjedodzbu, sa pzitivnim misljenjem psihijatra, zaposlenog u "MUP"-u. On po pravilu odgodi na jos dvije godine, sve do smrti. Dokaz: pozitivno misljenje odobrava se za manje od 5% zahtjeva, sto iznosi prosjecno iznad 40 godina. Znam covijeka u Berlinu, koji ceka "vec" preko 20 godina. Razlog: voznja auta "za vrijeme oduzete vozacke dozvole"! Tako bi "nedorast", imao vremena dorasti, kao pjesak, a ne tuci i gaziti po nogama omladinu!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika