27.12.2009. / 14:59

Autor: Totalsport

Najbolji sportaš Srednje i Južne Amerike: Bolt ispred Messija

Usain Bolt, najbrži čovjek na svijetu, ponio je epitet najboljeg sportaša za 2009. godinu kada su u pitanju najbolji na podneblju Južne i Srednje Amerike

Usain BoltUsain BoltUsain Bolt, najbrži čovjek na svijetu, ponio je epitet najboljeg sportaša za 2009. godinu kada su u pitanju najbolji na podneblju Južne i Srednje Amerike.

Najvećeg je suparnika Bolt imao u argentinskom nogometašu Lionelu Messiju, inače izabranom najboljem svjetskom nogometašu ove godine.

Ipak, Boltova tri zlata na Svjetskom prvenstvu u Berlinu bila su mu dovoljna da pobijedi u ovom izboru. Podsjetimo da je Bolt i vlasnik dva svjetska rekorda na 100 (9.58) i 200 metara (19.19). U Berlinu je uzeo i zlato u jamajčanskoj sprinterskoj štafeti 4x100 metara.

Kod sportašica je slavila Yargelis Savigne, Kubanka koja je na atletskom SP-u u Berlinu osvojila zlatnu medalju u troskoku, dok je na drugom mjestu izabrana Shelly-Ann Fraser, sprinterica s Jamajke.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika