27.12.2009. / 15:04

Autor: Totalsport

'Leteći Finac': Matti Nykänen pokušao ubiti suprugu nožem

Nekadašnji olimpijski pobjednik u skijaškim skokovima, Finac Matti Nykänen (46), u ponedjeljak će se pojaviti pred sudom zbog navodnog napada nožem na suprugu

Matti Nykänen sa suprugomMatti Nykänen sa suprugomNekadašnji olimpijski pobjednik u skijaškim skokovima, Finac Matti Nykänen (46), u ponedjeljak će se pojaviti pred sudom zbog navodnog napada nožem na suprugu.

Dogodilo se to na sam Božić, javljaju svjetski mediji.

Nykänen, koji je odavno znan po agresivnom ponašanju, je suprugu Mervi Tapolu nožem ozlijedio po licu, te će biti suočen s optužbom za pokušaj ubojstva. Još 2006. osuđen je na četiri mjeseca zatvora zbog napada na Tapolu, a godinu dana ranije dobio je i 26-mjesečni pritvor zbog toga što je prijatelja nožem zario u leđa. Kasnije mu je isti poništen.

Ozlijeđena supruga pobjegla je susjedu u Ylojarvi, gdje se incident i dogodio.

Nykänen je peterostruki osvajač olimpijskih medalja (četiri zlata), a u riznici uspjeha ima i devet medalja sa svjetskih prvenstava (pet zlata).

Vezane vijesti

Koch najbolji u Oslu

Koch najbolji u Oslu

Austrijanac Martin Koch pobjednik je natjecanja Svjetskog kupa skijaša-skakača u norveškom Oslu. Slavio je ujednačenim skokovima od 130.5 i 130… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika