27.12.2009. / 19:06

Autor: Ana Smrečki

Mesić: 'USKOK bi od Sanadera sigurno mogao nešto dobiti'

Progovorio je i o aktualnoj premijerki Kosor, istaknuvši da 'što je više upoznao Sanadera da više vjeruje gospođi Kosor'. Smatra da ona dobro obavlja svoj posao. «Mnogi su mislili da će ona biti samo marioneta, no ona ima osobnost i zna rješavati probleme»

Ivo Sanader i Stjepan MesićIvo Sanader i Stjepan MesićPredsjednik na odlasku, u ekskluzivnom intervjuu za Novu TV progovorio je o javnosti najzanimljivijim pitanjima. Mesić se osvrnuo na odnos s bivšim premijerom Sanaderom, pohvalio je rad aktualne premijerke Kosor te je objasnio je svoju povezanost s Hrvojem Petračem.

«Ja ništa njemu ne nabacujem, nikakav USKOK. Ja sam samo rekao jednu jedinu rečenicu, da mi je premijer rekao da je sve dogovorio Polančec. I što ja njemu dajem USKOK za vrat? To nema nikakve veze. A on meni kaže da će mi poslati USKOK», izjadao se Mesić. Na pitanje novinarke Sabine Tandare 'bi li USKOK od Sanadera mogao nešto dobiti', Mesić je odgovorio da 'o njemu sigurno'. «Od njega o njemu sigurno. O meni ništa», tajnovito je odgovorio Mesić.

'Mnogi su mislili da će Kosor biti tek marioneta'

Progovorio je i o aktualnoj premijerki Kosor, istaknuvši da 'što je više upoznao Sanadera da više vjeruje gospođi Kosor'. Smatra da ona dobro obavlja svoj posao. «Mnogi su mislili da će ona biti samo marioneta, no ona ima osobnost i zna rješavati probleme», pohvalio je Mesić svoju bivšu suparnicu na prethodnim predsjedničkim izborima, za koju je kampanju Mesić priznao da je bilo 'prave igre'.

Što se pak tiče eventualnog odlikovanja premijerke Kosor, koje je predložio potpredsjednik Sabora Šeks, za odlučnu borbu protiv korupcije, Mesić kaže da je o tome razgovarao s predsjednicom Vlade, a li da, 'ako će do odlikovanja doći, da će se ono dogoditi vjerojatno nakon njegovog mandata'. «Kosor će imati snagu iskorijeniti korupciju, ali u tu borbu moraju biti uključeni si jednako», poručio je predsjednik.

'Iduća 2010. godina bit će teška'

Po pitanju prijevremenih parlamentarnih izbora, Mesić kaže da će njihovo raspisivanje ovisiti o tome 'koliko ćemo biti efikasni u borbi s krizom i o tome koliko ćemo dopustiti ulazak stranih investicija u Hrvatsku'. «Iduća 2010. godina će biti teška, a koliko teža, ovisit će o puno stvari, a ne samo o nama», prognozirao je hrvatski predsjednik.

Još je jednom progovorio o odnosu s Hrvojem Petračem, ponovivši da ga je vidio dva puta u životu, a od toga na rođendanu Ive Pukanića. Osvrnuo se i na umirovljenog generala Vladimira Zagorca, istaknuvši da on nije jedini ratni profiter te da će i nakon njega mnogi doći na red.

Mesić zadovoljan radom hrvatske policije, no priznaje da im fali edukacija

Bez obzira na dva brutalna ubojstva u posljednje dvije godine u Hrvatskoj, predsjednik na odlasku zadovoljan je radom policije, smatra čak da je ona sve efikasnija. Po pitanju ubojstva Ivane Hodak, Mesić priznaje da je 'bilo previda koji se nisu smjeli dogoditi', poručivši da treba raditi na edukaciji naše policije. No, Mesić je izrazito nezadovoljan s rješenjem prvog pokušaja ubojstva Ive Pukanića. «Tek kada je poginuo, onda su zašutili, jer su tek tada vidjeli da je zaista bio u opasnosti», povjerio se Mesić.

U razgovoru za Novu TV, Mesić kaže da je deset godina sasvim dovoljno da čovjek pokaže što zna i može, poručujući da je sada vrijeme za nekog drugog. «Bio sam uspješan predsjednik bez obzira na izazove», zaključuje Mesić.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 28.12.09. 00:10

a Cigane ti si nevin,a sta ima gore i vece od IZDAJICE


registracija
19/6/09

gizmo111, 28.12.09. 08:16

našice cement


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika