28.12.2009. / 07:51

Autor: Hina

Razočarana premijerka: HDZ u drugom krugu neće podržati nikoga

Podsjetila je da su dvojica HDZ-ovaca, nakon što su sva stranačka tijela podržala Hebrangovu kandidaturu, istaknula vlastite kandidature, ali da i su neki drugi kandidati odnijeli dio HDZ-ovih glasova

Andrija Hebrang i Jadranka KosorAndrija Hebrang i Jadranka KosorHDZ u drugom izbornom krugu neće podržati nikoga, mi u drugom krugu nemamo kandidata kojega bismo preporučili svojim biračima, poručila je večeras predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor, nakon što je DIP objavio da će se u drugom krugu predsjedničkih izbora natjecati SDP-ovac Ivo Josipović i nezavisni Milan Bandić.

Kosor je, u izbornom stožeru Andrije Hebranga u središnjici HDZ-a, upozorila da ni jedna od anketa objavljenih u posljednje vrijeme Hebrangu nije prognozirala da će se približiti drugom krugu.

"Pokazalo se da to nije bilo točno i u budućnosti bismo morali nešto učiniti s anketama. Treba razmisliti o tome na koji način pripremiti zakonodavstvo za slijedeće izbore", rekla je Kosor.

Istaknula je da se stranka ponosi načinom na koji je Hebrang vodio svoju kampanju, a smatra da je za nedovoljan izborni rezultat za Hebrangov ulazak u drugi krug kriva raspršenost glasova na desnici.

Podsjetila je da su dvojica HDZ-ovaca, nakon što su sva stranačka tijela podržala Hebrangovu kandidaturu, istaknula vlastite kandidature, ali da i su neki drugi kandidati odnijeli dio HDZ-ovih glasova.

"Da je Hebrang dobio te glasove, pobijedio bi već u prvom krugu", ustvrdila je Kosor, najavljujući da će HDZ početi s pripremama za parlamentarne izbore 2011., na kojima će, uvjerena je, pobijediti.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
19/6/09

gizmo111, 28.12.09. 08:09

a koliko vidim ni vi nemate baš veliku podršku :))))


registracija
19/11/09

vgreser, 28.12.09. 09:10

Dragi doktore, dali stvarno niste znali da ste Vi
davno, davno prošlo vrijeme, da ste puni frustracija i zlobe, a gđa Jadranka sigurno nije kraj sebe imala digitron, jer bi sigurno bolje zbrojila
glasove desnice!


registracija
16/11/09

simo, 28.12.09. 10:54

Andrija Hebrang postigao je sjajne rezultate.Netreba tu nikakav digitron,samo zdrava pamet.Usprkos stvaranja loše slike o cijeloj stranci kojoj on pripada,usprkos svim "aferama"
usprkos 3 kandidata koji su ulazili u desno biračko tjelo,Andrija je postigao sjajan rezultat.Drugo plasirani kandidat je također uzeo ogromni dio desnih glasova.Stoga sam apsolutno uvjeren da razloga za zabrinutost ima jedino SDP,jer njihov donedavni član Bandić,napravio je raskol unutar stranke i zaprijetio je samom Josipoviću.To je 1+1,ne treba digitron.Morate prihvatiti istinu kao jedini vjerodostojni pokazatelj,nemožete želje prikazivati kao činjenice.


registracija
27/7/09

columbo, 28.12.09. 21:14

Ja sam suglasan s nasom Jacom...Naime, sto bi mi nekoga podrzali u drugom krugu? Podrzali smo Kalmetu u nekoliko, krugova.


registracija
30/9/09

davor12345, 28.12.09. 23:19

Bolje bi bilo gospođi Jadranki da se mane ovakvih glasnih prodavača magle iz stranke koji se sada ponašaju kao uvrijeđene usidjelice! Da je bilo pameti i da su napravili unutarstranačke izbore te izašli s jednim kandidatom, možda bi i pobijedili. A ovako, sada je Hebrangu svatko kriv, samo ne on! NAmetnuo se kao predsjednički kandidat samo zbog ega. Gospođo, rješite li se što prije ovakvih zvučnika, brže ćete ići naprijed! Iza njihovih glasnih fraza nema apsolutno ništa!


registracija
30/9/09

davor12345, 28.12.09. 23:20

A možda ipak ima? Npr. prikrivanje tko zna koga i čega?


registracija
30/9/09

davor12345, 28.12.09. 23:20

A možda ipak ima? Npr. prikrivanje tko zna koga i čega?


registracija
8/8/09

tovar62, 29.12.09. 09:01

sta je Suzana nije ti Marsal Stipe zabranija,mozda si zelis brzi zavrsetak karijere,zar ces podrzati Agnostika,e onda si ga tek popusila,rekli bi do "balceka"


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika