28.12.2009. / 08:27

Autor: Hina

U dvjema rudarskim nesrećama u Kini 12 mrtvih i 11 nestalih

Prošlog mjeseca u nesreći na sjeveroistoku Kine poginulo je 108 rudara, što je najteža rudarska nesreća u zadnje dvije godine

U eksploziji u ugljenokopu na sjeveru Kine poginula su dvanaestorica rudara, a jedanaestorica su ostala pod zemljom na jugozapadu zemlje u drugoj nesreći, pišu kineska državna glasila.

Službena agencija Xinhua objavila je u ponedjeljak da su dvanaestorica rudara poginula u pokrajini Shanxi kada je eksplodirao metan. Četvorica rudara su spašena.

U pokrajini Yunanu jedanaestorica rudara su ostala pod zemljom u ponedjeljak rano ujutro, također zbog eksplozije plina, javila je Xinhua.

Kineski rudnici odnose najveći broj žrtava u svijetu, uglavnom zbog nepoštovanja sigurnosnih propisa u poduzećima koja nastoje zadovoljiti golemu potrebu zemlje za ugljenom.

Prošlog mjeseca u nesreći na sjeveroistoku Kine poginulo je 108 rudara, što je najteža rudarska nesreća u zadnje dvije godine.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika