28.12.2009. / 08:43

Autor: Totalsport

Haye i Vitalij Kličko u Rumble in the Jungle II?

Prije možebitnog sraza s Vitalijem Kličkom, Hayea čeka borba s Johnom Ruizom, njegova prva obrana naslova prvaka, tijekom ožujka u Londonu

David HayeDavid HayeSvoj bi meč protiv Ukrajinca Vitalija Klička (38) britanski boksač u teškoj kategoriji David Haye, slijedeći primjer svog idola Muhammada Alija, volio organizirati u afričkoj džungli.

Njegov je savjetnik Mo Sow stoga već počeo pregovarati s bliskim suradnicima gabonskog predsjednika Ali-Bena Bongoa, a boksač će sam, kada sljedećeg mjesece otputuje u Angolu na Kup nacija, kontinentalno prvenstvo Afrike u nogometu, pregovore s čelnikom najbogatije afričke države nastaviti sam.

Haye ima želju emitirati Alijevu opjevanu borbu za naslov svjetskog prvaka protiv Georgea Foremana 1974. godine u Zairu, u kojem je slavni Amerikanac došao do jednoga od najslavnijih trijumfa u karijeri.

Nije poznato što o tome misli Vitalij, svjetski prvak po WBC-verziji. Poznato je jedino da se planira boriti s Hayeom, prvakom svijeta po WBA-verziji, tijekom sljedeće godine. Haye ne dvoji da će Ukrajinac pristati: u igri je svota od 30 milijuna funti, piše News of the World!

- Znam je dobro braću Kličko. Skroz su u novcu, gramzivi su i pristat će boriti se bilo gdje pod uvjetom da zgrnu najvišu moguću količinu novca - rekao je Haye istaknuvši:

- Vrlo mi je privlačna ideja boriti se u Africi. Bila bi to jedinstvena borba. Jasno da želim boksati pred svojom publikom u Britaniji, kao što želim i u Las Vegasu, ali želim svojim borbama, poput Alija, obići svijet. Ali je najzapamćeniji ostao po Rumble in the Jungle, a jednako je čuvena i njegova borba s Joeom Frazierom na Filipinima, nazvana Thriller in Manila.

- Idem u svakom slučaju u Angolu sljedećeg mjeseca i sam ću nastaviti pregovore. Volio bih ponoviti ono što je uspjelo Aliju. Možda bismo mogli organizirati Rumble in the Jungle II.

Prije možebitnog sraza s Vitalijem Kličkom, Hayea čeka borba s Johnom Ruizom, njegova prva obrana naslova prvaka, tijekom ožujka u Londonu.

Vezane vijesti

Boks, olimpijske kvalifikacije: Čalić u polufinalu

Boks, olimpijske kvalifikacije: Čalić u polufinalu

Hrvatski boksač teške kategorije Marko Čalić pobijedio je danas Estonca Karson Raina u četvrtfinalu europskih kvalifikacija za Olimpijske igre. Ostao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika