28.12.2009. / 08:56

Autor: Hina

Neredi u Teheranu: Više od 15 mrtvih, uhićen šef oporbe Ibrahim Jazdi

"U sumnjivim okolnostima terorističke grupe su u nedjelju ubile pet osoba, a više od deset pripadnika antirevolucionarnih terorističkih grupa također je ubijeno"

Foto: ReutersFoto: ReutersViše od petnaest osoba ubijeno je u neredima koji su se nedjelju dogodili u Teheranu, a među njima je pet žrtava napada "terorista", te više od deset osoba koje pripadaju "antirevolucionarnim terorističkim grupama", izvijestila je u ponedjeljak iranska televizija, pozivajući se na priopćenje ministarstva informiranja.

Istodobno je na internetskim stranicama oporbe objavljeno da su u noći na ponedjeljak snage sigurnosti uhitile bivšega iranskog ministra vanjskih poslova Ibrahima Jazdija, vođu Pokreta za oslobođenje Irana.

"Iranske snage sigurnosti uhitile su Jazdija u tri sata ujutro u njegovu domu i potom ga odvele u nepoznatom pravcu", stoji na internetskim stranicama Rahasabz.

"U sumnjivim okolnostima terorističke grupe su u nedjelju ubile pet osoba, a više od deset pripadnika antirevolucionarnih terorističkih grupa također je ubijeno", za vrijeme prosvjeda i nereda koji su izbili nedjelju u Teheranu, izvijestila je televizija ne objavivši više pojedinosti.

Vođa oporbenog Pokreta za oslobođenje Irana, koji nije zakonski priznat, no vlasti njegovo djelovanje toleriraju dugi niz godina, Ibrahim Jazdi, prošli je tjedan bio pozvan na razgovor u ministarstvo informiranja no nije mu se odazvao, prenosi Rahesabz, jedan od glavnih foruma koji pišu protiv aktualnog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada. 78-godišnji Jazdi bio je ministar vanjskih poslova u vladi Mehdija Bazagrana na početku Islamske revolucije 1979.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika