28.12.2009. / 10:35

Autor: Hina

Eksplozija u središtu Atene, velika materijalna šteta

Vlasti vjeruju da iza eksplozije stoje ljevičarske skupine koje su u zadnjih nekoliko mjeseci više puta napale policiju i policijske postaje

Foto: ReutersFoto: ReutersKasno u nedjelju snažna eksplozija odjeknula je u središtu Atene, oštetivši pritom zgradu jedne banke i jednog osiguravajućeg društva, prenose mediji.

Eksplozija je bila iznimno jaka i mnoge je probudila, no nema informacija o poginulima ili ranjenima, jer je policija nakon anonimnog poziva na vrijeme raščistila područje, priopćila je državna televizija.

Eksploziju su čuli i stanovnici Pireja, oko četiri km udaljenog od Atene. Jako su oštećene zgrade u aveniji Syngru. Prvi katovi banke i osiguravajućeg društva gotovo su potpuno uništeni, a stradali su i automobili parkirani u blizini.

Anonimna dojava upućena je ljevičarskom listu Elefherotypia, nedugo prije eksplozije. Policija je raščistila područja u roku od 15 minuta. Vlasti vjeruju da iza eksplozije stoje ljevičarske skupine koje su u zadnjih nekoliko mjeseci više puta napale policiju i policijske postaje.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika