28.12.2009. / 11:01

Autor: Boris Bilas

Ubojica Ive Pukanića među optuženima za ratni zločin u Belom Manastiru

Milovanović, koji je sedam godina bio pripadnik Jedinice za Specijalne Operacije, od svibnja se nalazi iza rešetaka Okružnog zatvora u Beogradu, kada je uhapšen zbog ubojstva Ive Pukanića

Željko MilovanovićŽeljko MilovanovićMeđu 58 optuženih za ratne zločine u Belom Manastiru u Hrvatskoj, zbog kojih su nedavno u Srbiji uhapšene četiri osobe, nalazi se ime i Željka Milovanovića zvanog Gavra, koji je koji je u beogradskom pritvoru zbog optužbe za ubojstvo Ive Pukanića, piše beogradski tabloid Alo.

Milovanović će, najvjerojatnije, odgovarati i za ubijanje civila u Belom Manastiru, za što se vodi istraga pred Vijećem za ratne zločine u Beogradu.

Optužnicu za zločin u Belom Manastiru hrvatsko tužiteljstvo podiglo je 2001. godine, a predmet je ustupilo srpskom tužiteljstvu za ratne zločine, koje ga je vratilo u fazu istrage, s obzirom na to da su pojedine osobe u Hrvatskoj osuđene u odsutnosti.

Pripadnik JSO-a

Milovanović je bio jedan od bjegunaca, zbog čega je, po nalogu Županijskog suda u Osijeku, 1999. godine za njim raspisana potjernica zbog ratnih zločina.

Milovanović, koji je sedam godina bio pripadnik Jedinice za Specijalne Operacije (JSO), od svibnja se nalazi iza rešetaka Okružnog zatvora u Beogradu, kada je uhapšen zbog ubojstva Ive Pukanića.

Savo Štrbac, direktor Veritasa, tvrdi da su u Beogradu uhićeni Zoran Vukšić (50), Branko Hrnjak (50), Slobodan Strigić (44) i Velimir Berkić (39), za Zoranom Madžarcem (41) policija još traga, a osumnjičeni su da su kao pripadnici srpske policije u Belom Manastiru ubili najmanje šest hrvatskih civila.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika