28.12.2009. / 11:13

Autor: Hina

Uspjeh: King ICT-u tri regionalna projekta vrijedna 2,8 milijuna eura

Dva su projekta tehničke zaštite koje će King ICT i u Srbiji i na Kosovu odraditi u suradnji s američkom tvrtkom L-3 S&DS (Security and Detection Systems)

Plamenko Barišić, član Uprave King ICTPlamenko Barišić, član Uprave King ICTZagrebačka tvrtka King ICT dobila je na međunarodnim natječajima tri velika regionalna projekta u Srbiji i na Kosovu ukupne vrijednosti 2,8 milijuna eura, izvijestili su danas iz King ICT-a.

Dva su projekta tehničke zaštite koje će King ICT i u Srbiji i na Kosovu odraditi u suradnji s američkom tvrtkom L-3 S&DS (Security and Detection Systems), proizvođačem naprednih sistema za skeniranje osoba, prtljage i tereta.

Vrijednost ta dva projekta je 800 tisuća eura, pri čemu iz King ICT-a napominju da je u svijetu instalirano više od 18 tisuća uređaja tvrtke L-3 za potrebe policije, vojske, carine te svih grana javnog prometa, državnih institucija i privatnih poduzeća.

Treći projekt "EU-IT Pilot Project in the field of Education", dvogodišnji je projekt kojemu je cilj unaprijediti obrazovni sustav na Kosovu primjenom računalno-informacijskih tehnologija, a King ICT ga je dobio na natječaju Europske komisije-Ureda na Kosovu.

Pritom je zagrebačka tvrtka glavni i jedini nositelj projekta čija je ukupna vrijednost 2 milijuna eura.

U suradnji s kosovskim Ministarstvom obrazovanja, znanosti i tehnologije King ICT će među ostalim definirati strategiju primjene IT-a u obrazovanju, pravni okvir za provedbu iste, educirati u primjeni IT-a 2.000 nastavnika, 300 kreatora e-learning sadržaja te 600 djelatnika za IT podršku.

Iz King ICT-a ističu da je to prvi takav projekt hrvatske tvrtke u Europi te da je rezultat njihovog dugogodišnjih iskustava u području e-learninga i IT-a.

Vezane vijesti

Računi.hr izbrana za jednu od 15 najperspektivnijih europskih startup tvrtki

Računi.hr izbrana za jednu od 15 najperspektivnijih europskih startup tvrtki

Tvrtka Računi.hr sa svojom tehnologijom PhotoPay izabrana je za jednu od 15 najperspektivnijih europskih tvrtki koje će se predstaviti u Belfastu, na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika