28.12.2009. / 12:10

Autor: Nacionalova redakcija

Mađarska ucjena: OTP prijeti da će prodati dionice Podravke

"Još ne znamo kakav je ugovor s OTP bankom, ako on uopće postoji", kazao je Vitković koji je dodao kako su iz Podravke zatražili vraćanje depozita od 47 milijuna kuna

Šef uprave Podravke Miroslav VitkovićŠef uprave Podravke Miroslav VitkovićProblemi za novu Upravu Podravke nikako da prestanu, nakon što je pola stare Uprave završilo iza rešetaka zbog "operacije Spice", sada probleme stvara mađarska OTP banka.

Podsjetimo, Mađari još uvijek ne žele pokazati Upravi koprivničke tvrtke ugovor oko navodnog depozita od 47 milijuna kuna u OTP banci.

Depozit od 47 milijuna kuna

Novi šef Podravke Miroslav Vitković požalio se u razgovoru za Večernji list kako još uvijek ne znaju detalje tog ugovora.

"Još ne znamo kakav je ugovor s OTP bankom, ako on uopće postoji", kazao je Vitković koji je dodao kako su iz Podravke zatražili vraćanje depozita od 47 milijuna kuna.

Međutim, Mađari su na takav zahtjev odgovorili prijetnjom kako će u tom slučaju prodati dionice Podravke.

'Put' opcija

"Mađari su nam rekli kako će aktivirati "put" opciju i prodati dionice. Problem je u tome što ne znamo što takva opcija znači, ali je očito kako i u OTP-u imaju problem", priča Vitković i dodaje kako su se Mađari pokazali kao izuzetno neprofesionalni.

"Rekli su nam kako postoje dva ugovora između OTP-a i Podravke i da bi nam mogli pokazati određene elemente tih ugovora, ali su za to tražili neprihvatljiva jamstva. Uz to su spominjali i velike penale u iznosu od milijun eura ako bilo kakva informacija procuri", rekao je Vitković u razgovoru za Večernji, naglasivši kako "Upravu zanima samo Podravkin novac i ništa više".

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

registracija
28/12/09

jedna, 28.12.09. 12:50

Svaka, imalo pametna osoba zna, da se ugovor radi u više primjeraka i svaka strana dobije svoj. Gdje je Podravkina kopija Ugovora. Zar stvarno jedna tako renomirana firma radi, da MOLIM banku da joj pokaže ugovor koji su obje strane potpisale. Bože koja smo mi jadna država !


registracija
24/11/09

friz, 28.12.09. 15:01

pa Polančec i Friščić koji sigurno sve znaju još hodaju po KC.Prvi je u to vrijeme bio podpredsjednik vlade a drugi podpredsjednik Sabora.Oboje su kontrolirali Podravku i svoje "dečke" Šestaka,Vitkovića,Marinca,Pavlovića itd..Šta se svi prave mutavi,netko od svih navedenih dobro zna GDJE JE KOPIJA UGOVORA.s


registracija
24/11/09

friz, 28.12.09. 15:24

šta se mi svi inaće mučimo,pa tako je i dogovoreno!Sve je to sada veliki "IGROKAZ"da bi se kao "fol" našlo opravdanje ,eto "Mađari prijete da će prodati"i prodati će.Političari i manageri sada kada vide šta nam se sprema i da ćemo zasigurno ekonomski potonuti i ući u "dužničko robstvo" zaključili su da im se bolje isplati napuniti vlastite đepove i onda "MAGLA".A nas sve druge možda Bog spasi.ZATO PAMET U GLAVU LJUDI I ŠTEDITE GDJE GOD MOŽETE, JER DOLAZE NAM CRNI DANI!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika