28.12.2009. / 14:53

Autor: Totalsport

Vonn slomila lijevu ruku na više mjesta

Austrijska javna televizija ORF javila je da je američka skijašica Lindsey Vonn završila s višestrukim prijelomima lijeve ruke nakon pada u veleslalomu skijašica u Lienzu

Lindsey VonnLindsey VonnAustrijska javna televizija ORF javila je da je američka skijašica Lindsey Vonn završila s višestrukim prijelomima lijeve ruke nakon pada u veleslalomu skijašica u Lienzu.

Vijest su Austrijanci objavili iz obližnje bolnice u koju je aktualna svjetska prvakinja i vodeća u Svjetskom kupu ove sezone otišla na slikanje.

Amerikanka je pala u prvoj polovici utrke zapevši desnom skijom za jedna vrata. Nakon desetominutnog tretmana na snijegu, odskijala je do ciljne ravnine s rukom imobiliziranom uz tijelo.

Iako zasad nema detalja o dužini trajanja njezina oporavka jasno je da je njezin nastup na Olimpijskim igrama u Vancouveru sljedeće veljače, kao i nastavak natjecanja u Svjetskom kupu ove sezone, vrlo neizvjestan.

Lienz, veleslalom: Hölzl prva, Vonn ozljeđena, Hrvatice slabe

Njemačka skijašica Kathrin Hölzl ostvarila je najbolje vrijeme prve veleslalomske vožnje u austrijskom Lienzu. Schlossberg stazu s 46 vratiju prošla je u vremenu 1:08.17...

Drugo vrijeme prve vožnje četvrtog veleslaloma sezone pripalo je domaćoj predstavnici Michaeli Kirchgasser s 41 stotinkom sekunde sporijim vremenom, dok je treća bila francuska skijašica Taina Barioz s 0.52 sekunde zaostatka za vodećom.

Utrku nisu završile dvije najbolje skijašice ukupnog poretka. Lindsey Vonn je pala, možda i slomila lijevu ruku i pod znak pitanja stavila cijelu sezonu. Drugoplasirana s liste najboljih, Njemica Maria Riesch, spustila se kao 16. stazom, odmah poslije Vonn, te izletjela s nje i borbe za postolje u ponedjeljak.

Nastup, tek simbolični, upisale su i dvije hrvatske predstavnice. Ana Jelušić je uz startni broj 58 utrku završila kao 69. u konkurenciji 78 skijašica prijavljenih za utrku. Zaostala je za pobjednicom 5.68 sekundi. Nika Fleiss nije završila utrku startajući u nju kao 73.

Druga je vožnja na rasporedu u 13.15.

Svjetski kup skijašica, Lienz, veleslalom, 1. vožnja:

1. Kathrin Hölzl (Njem) 1:08.17

2. Michaela Kirchgasser (Aut) 1:08.58

3. Taina Barioz (Fra) 1:08.69

4. Tina Maze (Slo) 1:08.70

5. Viktoria Rebensburg (Njem) 1:08.86

...

69. Ana Jelušić (Hrv) 1:08.69

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika