28.12.2009. / 14:59

Autor: Ivica Medo

Video: Luka Modrić zabio za Tottenham u pobjedi protiv West Hama

U prvoj utakmici 20. kola engleske Premier lige Tottenham je pobijedio West Ham 2:0, a prvi pogodak za Spurse postigao je hrvatski reprezentativac Luka Modrić već u 11. minuti susreta

Luka Modrić postiže pogodakLuka Modrić postiže pogodakU prvoj utakmici 20. kola engleske Premier lige Tottenham je pobijedio West Ham 2:0, a prvi pogodak za Spurse postigao je hrvatski reprezentativac Luka Modrić već u 11. minuti susreta.

Aaron Lennon probio je po desnoj strani, odigrao povratnu loptu prema Modriću koji je u padu zahvaća desnom nogom, lopta se odbila od zemlje i prevarila vratara West Hama Roberta Greena.

Modrić je u prošlom kolu igrao protiv Fulhama dvadesetak minuta, a ovo mu je prva utakmica u udarnom sastavu od kada je slomio nogu 29. kolovoza u utakmici Spursa i Birminghama na White Hart Laneu. Lee Bowyer je tada hrvatskom reprezentativcu preoštro uklizao u 50. minuti utakmice udaljivši ga na dugo vremena iz kadra igrača koji konkuriraju za nastupe u dresu Tottenhama.

Bio je to Modrićev prvi prvenstveni pogodak ove sezone u sedmoj premierligaškoj utakmici.

Luka Modrić i Wilson Palacios slave pogodakLuka Modrić i Wilson Palacios slave pogodakUz pljesak na noge podignute publike travnjak je Modrić napustio u 83. minuti kada je u igru ušao drugi hrvatski veznjak Niko Kranjčar. Pretpostavljalo se, a tako je i menadžer momčadi Harry Redknapp dao naslutiti, da će od prve minute u veznom redu zaigrati dva Hrvata, no Redknapp se na kraju odlučio za varijantu s Modrićem u igri, a Kranjčarom na klupi. Treći igrač hrvatske nogometne reprezentacije na radu u Spursima, Vedran Ćorluka, odigrao je svih 90 minuta za domaćine kojima je konačan rezultat priskrbio prvi strijelac lige Jermain Defoe.

Pogodio je Defoe svoj 14. prvenstveni pogodak iz akcije koja je krenula s centra od Modrića. Nakon dva-tri dodatna dodira došla je do strijelca koji je silovito tukao iz trka s nekih 16 metara udaljenosti. Green je loptu odbio, ali samo ponovno do Defoea koji novim silovitim udarcem traži put lopti u mrežu. Precizan pokušaj dogodio se u 81. minuti utakmice.

Premiership, 20. kolo:

Tottenham – West Ham 2-0 (Modrić 11, Defoe 81)

Kasnije:

Blackburn - Sunderland

Chelsea - Fulham

Everton - Burnley

Stoke City - Birmingham

Wolverhampton - Manchester City

Redoslijed: 1. Chelsea 42 (-1), 2. Manchester United 40 (-1), 3. Arsenal 38 (-2), 4. Tottenham 37, 5. Aston Villa 35 (-1)...

Vezane vijesti

Real spreman platiti 30 milijuna funti za Modrića

Real spreman platiti 30 milijuna funti za Modrića

Španjolski prvak Real Madrid spreman je platiti Tottenhamu 30 milijuna funti za hrvatskog veznog nogometaša Luku Modrića, navodi u petak Daily… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika