28.12.2009. / 18:00

Autor: Totalsport

Bild: Pranjić osma najlošija kupnja Bundeslige

Različite su sudbine zadesile dvojicu hrvatskih nogometnih reprezentativaca u dresu minhenskog Bayerna. Bild je Olića proglasio pojačanjem godine, a Danijela Pranjića jednom od najlošijih kupnji

Anatolij Timoščuk i Danijel PranjićAnatolij Timoščuk i Danijel PranjićRazličite su sudbine zadesile dvojicu hrvatskih nogometnih reprezentativaca u dresu minhenskog Bayerna. Bild je Olića proglasio pojačanjem godine, a Danijela Pranjića jednom od najlošijih kupnji.

Ljetos je 28-godišnji Slavonac stigao u München iz nizozemskog Heerenveena za odštetu od 7.7 milijuna eura, od čega je 700.000 bivšem poslodavcu nadoplatio sam.

Jesenski dio sezone, nažalost, za njega nije prošao na najbolji način. Gol u pretposljednjem kolu u 5-1 pobjedi kod Bochuma, kao i asistencija za Olića u istom dvoboju, popravili su i možebitni gori plasman hrvatskog reprezentativca.

"Trebao je hrvatski reprezentativac Bayernu dati snažan zamah u igri po lijevoj strani. Nije dao ništa, tek je pri kraju dao naslutiti određen potencijal. Transfer vrijedan ukupno deset milijuna eura tako se zasad definitivno nije isplatio", stoji u objašnjenju uz Pranjićevo osmo mjesto.

Uvjerljivo je pobjedu u nepopularnom izboru odnio Aleksandr Hleb, koji je ljetos stigao iz Barcelone u Stuttgart na posudbu za dva milijuna eura, te za dodatnih četiri milijuna eura plaće.

Zanimljivo je da je među desetoricom odabranih čak sedam igrača (Hleb, Timoščuk, Wichniarek, Podolski, Pranjić, Rozenhal i Pogrebnjak) istočnoeuropskog porijekla.

Bild, Top 10 najlošijih prošloljetnih pojačanja u Bundesligi:

1. Aleksandr Hleb, Bjelorusija, 28 godina (Barcelona-Stuttgart), jednogodišnja posudba, 2 milijuna eura + plaća 4

2. Anatolij Timoščuk, Ukrajina, 30 (Zenit-Stuttgart), 11 milijuna eura

3. Artur Wichniarek, Poljska, 32 (Arminia-Hertha), 0.7 milijuna eura

4. Lukas Podolski, Njemačka, 24 (Bayern-Köln), 10 milijuna eura

5. Marcelo Moreno, Bolivija, 22 (Šahtar-Werder), jednogodišnja posudba, 2 milijuna eura...

8. Danijel Pranjić, Hrvatska, 28 (Heerenveen-Bayern), 7.7 milijuna eura...

Vezane vijesti

Olić: Bile su to tri lijepe godine

Olić: Bile su to tri lijepe godine

"Dan nakon što je izgubio s Bayernom finale Lige prvaka, Ivica Olić odigrao je partiju tenisa", napisao je novinar njemačkog Eurosporta Daniel… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika