28.12.2009. / 16:01

Autor: Hina

Pevec u stečaju: Počelo utvrđivanje stvarnog stanja u tvrtki

O rezultatima pregovora s dobavljačima ovisit će poslovanje tvrtke u stečaju i koliko će radnika biti pozvano da se vrate raditi

Pevecovi su upravljanje tvrtkom morali prepustiti stečajnom upraviteljuPevecovi su upravljanje tvrtkom morali prepustiti stečajnom upraviteljuStečajni upravitelj Darko Šket danas je od Zdravka Peveca preuzeo poslovne i upravljačke ovlasti tvrtke Pevec d.o.o. Bjelovar s 428 zaposlenih u šest trgovačkih centara u pet gradova - Bjelovaru, Vrbovcu, Varaždinu, Zadru i Splitu.

Stečajni postupak nad tvrtkom Pevec d.o.o. Bjelovar otvorio je bjelovarski Trgovački sud 24. prosinca. Nakon preuzimanja ovlasti uslijedit će uvid u stvarno stanje u svim prodajnim centrima te tvrtke. Procjenjuje se da je dug Peveca Bjelovar oko 600 milijuna kuna, dok je knjigovodstvena vrijednost imovine 470 milijuna kuna.

O dobavljačima ovisi koliko će se ljudi vratiti na posao

Stečajni upravitelj Šket naglašava da je osim utvrđivanja financijskoga stanja nužno početi i s inventurama iz kojih će se sagledati pravo stanje zaliha te preostale robe u trgovinama.

Stečaj obuhvaća i 428 radnika kojima će se otkazati ugovori o radu s otkaznim rokom od 30 dana. Ovisno o potrebama oni se mogu pozivati na posao, što će procijeniti stečajni upravitelj.

O rezultatima pregovora s dobavljačima ovisit će poslovanje tvrtke u stečaju i koliko će radnika biti pozvano da se vrate raditi.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika