28.12.2009. / 16:09

Autor: Martina Čizmić

Ljetna škola Tipurića došla glave: Bjeliš suspendirao dekana Ekonomskog fakulteta

Bjeliš je navodno Tipuriću još prošlog tjedna pokazao izvješće i zatražio njegovu ostavku, što je Tipurić odbio te je uslijedila suspenzija

Darko TipurićDarko TipurićRektor zagrebačkog Sveučilišta, Aleksa Bjeliš, po prvi je puta u povijesti suspendirao jednog dekana tog sveučilišta. Radi se o dekanu Ekonomskog fakulteta Darku Tipuriću, koji je već ranije bio spominjan u vezi sa plaćanjem ispita na tom fakultetu.

Kako piše Jutarnji list, a kako je Nacional najavio, Bjeliš je donio odluku kojom je Tipurić od 20. siječnja 2010. suspendiran s mjesta dekana Ekonomskog fakulteta. Prije stupanja na snagu suspenzije, Tipurić je dužan sazvati sjednicu fakultetskog vijeća na kojoj će biti izabran vršitelj dužnosti dekana.

Također, ukinuta je i Međunarodna ljetna škola, koja je ujedno i glavni razlog za suspenziju.

Ljetna škola donijela Ekonomskom fakultetu pet milijuna kuna

Podsjetimo, Ekonomski fakultet organizirao je nastavu u Međunarodnoj ljetnoj školi koju je povjerenstvo proglasilo protuzakonitom jer nije u skladu s aktima Sveučilišta. U svom su nalazu istaknuli kako takav način nastave diskriminira studente u odnosu na njihov materijalni status jer omogućava onima koji uplate 2000 kuna polaganje ispita koje nisu uspjeli položiti u redovnom roku.

Povjerenstvo je izračunalo, piše Jutarnji list, kako su samo tijekom akademske godine 2008./2009. od Međunarodne ljetne škole na Ekonomskom fakultetu zaradili više od pet milijuna kuna.

U izvješću je naveden i čitav niz zakona i statuta koje je fakultet prekršio organiziravši takvu školu.

Bjeliš je navodno Tipuriću još prošlog tjedna pokazao izvješće i zatražio njegovu ostavku, što je Tipurić odbio te je uslijedila suspenzija.

Vezane vijesti

Tipurić: Sjednice NO Podravke bile su stresne i napete

Tipurić: Sjednice NO Podravke bile su stresne i napete

Bivši dekan zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Darko Tipurić posvjedočio je danas u nastavku suđenja u aferi "Spice" da su sjednice nadzornog odbora… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika