28.12.2009. / 16:49

Autor: Hina

Samo još Finci: Njemačka dala blagoslov za Sjeverni tok

Nakon drugog i konačnog njemačkog odobrenja čekamo još samo drugu dozvolu iz Finske, priopćio je dalje konzorcij na svojoj internet stranici

Matthias WarnigMatthias WarnigNjemačka je dala konačno odobrenje za izgradnju plinovoda Sjeverni tok na svome teritoriju, te je time Finska ostala posljednja prepreka za dovršenje te poveznice.

Konzorcij Sjeverni tok priopćio je da je dobio dozvolu za izgradnju dijela plinovoda dugog 31 kilometar u njemačkoj ekskluzivnoj gospodarskoj zoni, nakon što je prošlog tjedna dobio odobrenje za izgradnju dijela plinovoda u Njemačkoj koji će biti smješten pod morem.

Nakon drugog i konačnog njemačkog odobrenja čekamo još samo drugu dozvolu iz Finske, priopćio je dalje konzorcij na svojoj internet stranici.

Gradnja bi trebala početi već u proljeće

Taj rusko-njemački konzorcij planira da će se plinovodom Sjeverni tok nakon što bude dovršen 2012. godišnje prenositi 55 milijardi prostornih metara plina iz Rusije prema Njemačkoj. U Njemačkoj će biti spojen na europsku energetsku mrežu.

U projekt Sjeverni tok uključeni su ruski izvozni plinski monopolist Gazprom i njemački BASF.

"Čvrsto ostajemo pri planu početka izgradnje plinovoda u proljeće 2010. a početka transporta plina u 2011.", kazao je generalni direktor Sjevernog toka Matthias Warnig.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika