29.12.2009. / 11:50

Autor: Hina

Premijerka predlaže: Kandidatura za predsjednika s najmanje 50 tisuća potpisa

Ponovila je kako HDZ nema predsjedničkog kandidata kojeg bi preporučio biračima, no dodala je da je dužnost svakog građanina da iziđe na izbore, te da će na izbore ići i ona

Jadranka KosorJadranka KosorPredsjednica Vlade Jadranka Kosor najavila je danas, govoreći o izmjenama izbornog zakonodavstva, kako će predložiti da kandidat za predsjednika Republike mora prikupiti najmanje 50 tisuća potpisa.

Upitana razmišlja li o tome da predsjednika bira Sabor, Kosor je prilikom današnjeg posjeta Klinici za dječje bolesti Zagreb rekla, kako osobno ne razmišlja o tome i trenutno oko toga nema stav, no dodala je da ima i takvih inicijativa.

Najbolje vrijeme za izmjenu Zakona o izboru predsjednika Republike je u trenutku kada završe predsjednički izbori, jer tada nitko ne može spekulirati da se pogoduje nekome i nečemu, ustvrdila je Kosor. Nakon Nove godine najavila je i početak pospremanja popisa birača.

Zakon o prebivalištu

"Krenut će se sa zakonom o izmjenama Zakona o prebivalištu. On je potpuno pripremljen i može ga se, očekivati odmah iza Nove godine", rekla je Kosor.

Ponovila je kako HDZ nema predsjedničkog kandidata kojeg bi preporučio biračima, no dodala je da je dužnost svakog građanina da iziđe na izbore, te da će na izbore ići i ona.

Kao predsjednica Vlade rekla je da je s aktualnim predsjednikom Stjepanom Mesićem odlično surađivala, te je poželjela takvu konstruktivnu suradnju u kojoj svatko radi u okviru svojih ustavnih ovlasti i s novim predsjednikom.

Poručila je kako će Vlada i u 2010. godini nastaviti nesmiljenu borbu protiv korupcije, bez fige u džepu i bez obzira na to o kome se radilo.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika