29.12.2009. / 12:48

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Bandić bez potpore Kaptola: Rezultati izbora ne bude nadu u zaokret

Miklenić drži da - baš zato što se tako snažno očitovala moć te skrivene hobotnice - 2010. godina mora biti godina građanskog buđenja i nemirenja nezadovoljavajućim stanjem

Milan BandićMilan BandićU Crkvi nisu, čini se, zadovoljni ni s jednim od dvojice kandidata za drugi krug predsjedničkih izbora. Otkriva to najnoviji broj katoličkog tjednika Glasa Koncila. Štoviše, glavni urednik vlč. Ivan Miklenić tvrdi kako je i dalje naš najveći problem "nevidljiva hobotnica" te kaže kako bi budući predsjednik trebao biti "nužna poluga koja bi počela stvarati preduvjete za mogućnost stvarnoga zaokreta".

Iznimno slab odziv birača na prvi krug predsjedničkih izbora, kako piše u komentaru tjednika glavni urednik Ivan Miklenić, ponajprije otkriva do koje je mjere građanima nametnuto uvjerenje o njihovoj nemoći pred partitokracijom, političkim i inim moćnicima - što također otkriva vrlo snažan krak hobotnice.

Kontrola nad hrvatskim društvom

Kako navodi, postoji svojevrsna 'nevidljiva hobotnica' koja iznutra sputava normalan demokratski razvitak hrvatskoga društva, a to sputavanje ne preza ni pred dovođenjem u pitanje čak i zdravoga razuma.

"Nije riječ o onoj hobotnici o kojoj govore mediji misleći na korupcijske lance i veze, već je riječ o daleko opasnijem uvelike uspješnom nastojanju ostvarivanja nevidljive kontrole nad cjelokupnim hrvatskim društvom", tvrdi komentator te dodaje kako ta hobotnica ima npr. svoje krakove u svim parlamentarnim strankama pa je zbog toga Hrvatska ostala bez stvarne oporbe.

Snaga te hobotnice vidljiva i po tome što najrazličitijim manipulacijama, kako napominje, uspijeva uspavljivati i pasivizirati vrlo velik dio hrvatskoga društva te što, služeći se uz ostalo i smišljenim medijskim ignoriranjem i prešućivanjem, paralizira i marginalizira one neparlamentarne političke stranke i sve one nezavisne političare koji bi mogli ponuditi drugačiju viziju Hrvatske.

Političari u funkciji zakulisnih igara

Kako navodi, učinak te hobotnice jest i pojava da se u današnjoj Hrvatskoj stajališta većine političara ne mogu smatrati vjerodostojnim, stvarnim i iskrenim, nego su "u funkciji političkih zakulisnih igara kojima se obmanjuje javnost".

Miklenić drži da - baš zato što se tako snažno očitovala moć te skrivene hobotnice - 2010. godina mora biti godina građanskog buđenja i nemirenja nezadovoljavajućim stanjem.

"U tom smislu zagrebački prosvjed i molitva hrvatskih branitelja na Štefanje pred katedralom veoma je snažna i važna poruka, ali i stvarni početak 2010. godine kao godine sazrijevanja za stvarni otpor nepodnošljivom vladanju zla i beznađa, nedopustivom strateškom lutanju i ponižavanju čitave hrvatske nacije", stoji, uz ino, u komentaru "Je li moguć zaokret?" novogodišnjeg broja "Glasa Koncila".

Vezane vijesti

Prideom i Jovanovićem odvraćaju od stvarnih problema

Prideom i Jovanovićem odvraćaju od stvarnih problema

Katolički tjednik "Glas Koncila" u novom broju piše da je nevjerojatno kako se u hrvatskoj javnosti olako, od buha stvaraju slonovi i upravo je… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 29.12.09. 13:33

E i ovaj drug s Kaptola je jedan biser! Pa valjda bi bilo najbolje da nadbiskup bude predsjednik države!


registracija
17/9/09

plavonebo, 29.12.09. 14:26

Davor, možda smo ti i ja čitali neki različiti tekst. Naime, ne znam otkud si ti to iščitao.


registracija
8/8/09

tovar62, 29.12.09. 22:10

Glas Koncila nebih imao s kime ratovati ako Bandic bude na Pantovcaku,bolje ce proci sa JOSIPOVICEM,pa tako opet obicni vjernici u boj protiv crvenih,kao za vrjeme Broza


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika