29.12.2009. / 14:27

Autor: Totalsport

Lienz, slalom: Vodi Schild, dvije Hrvatice u drugoj vožnji

Nakon Levija, Aspena i Årea najbolje svjetske slalomašice su se okupile u austrijskom Lienzu, posljednjoj utrci Svjetskog kupa kalendarske 2010. godine

Marlies SchildMarlies SchildNakon Levija, Aspena i Årea najbolje svjetske slalomašice su se okupile u austrijskom Lienzu, posljednjoj utrci Svjetskog kupa kalendarske 2010. godine.

Na laganoj slalomskoj vožnji najbolje su se snašle dvije domaće skijašice, a poglavito to vrijedi za Marlies Schild, koja je nekada vladala u ovoj disciplini, u razdoblju nakon što se od skijanja oprostila Janica Kostelić.

Schild je upisala pobjedničko vrijeme od točno 59 sekundi, a sve ostale su za njom kasnile jednu sekundu i više. Najbliže joj je reprezentativna kolegica Kathrin Zettel koja zaostaje 1.02 sekundu. Slijede Finkinja Tanja Poutiainen, Francuskinja Sandrine Aubert, Talijanka Nicole Gius i vrlo dobra šesta Slovenka Tina Maze.

Treba spomenuti kako je unatoč padu i ozljedi lijeve ruke (u ponedjeljak na veleslalomu), u utorak na slalomu nastupila vodeća u ukupnom redoslijedu Amerikanka Lindsey Vonn. Premda tijekom vožnje gotovo da nije koristila lijevu ruku, koja joj je u ponedjeljak bila imobilizirana, ostvarila je dobar rezultat i 12. mjesto.

Dvije hrvatske skijašice, Ana Jelušić i Nika Fleiss, su uspjele izboriti drugu vožnju i time šansu za osvajanje bodova. Jelušić je lakše došla do drugog laufa (17. mjesto i zaostatak od 2.64 sekunde), dok je Nika Fleiss dugo plesala po rubu, ali je ipak ostala na 29. mjesto (minus od 4.28 sekunde).

Treća Hrvatica Sofija Novoselić nije uspjela završiti prvu vožnju.

Bosansko-hercegovačka slalomašica Zana Novaković je zauzela posljednje 48. mjesto sa zaostatkom od 8.48 sekundi.

Lienz, slalom (prva vožnja):

1. Marlies Schild (Aut) 59.00

2. Kathrin Zettel (Aut) +1.02

3. Tanja Poutiainen (Fin) +1.04

4. Sandrine Aubert (Fra) +1.29

5. Nicole Gius (Ita) +1.47

...

17. Ana Jelušić (Hrv) +2.64

...

29. Nika Fleiss (Hrv) +4.28

...

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika