29.12.2009. / 16:00

Autor: Totalsport

Henin: Upoznala sam samu sebe, vraćam se još bolja

Belgijska 27-godišnja tenisačica Justine Henin vjeruje da je u razdoblju kratkotrajnog umirovljenja sazrijela kao osoba, te da će se vratiti na WTA Tour kao još bolje igračica nego što je bila

Justine HeninJustine HeninBelgijska 27-godišnja tenisačica Justine Henin vjeruje da je u razdoblju kratkotrajnog umirovljenja sazrijela kao osoba, te da će se vratiti na WTA Tour kao još bolje igračica nego što je bila.

Henin se, podsjećamo, senzacionalno povukla iz sporta uoči prošlogodišnjeg Roland Garrosa kao najbolja tenisačica svijeta. U rujnu ove godine objavila je povratak, a prvi ekshibicijski nastupi pokazali su da bi Henin već i u prvim službenim nastupima nakon vraćanja tenisu mogla igrati vrlo važnu ulogu, kao i prije prekida.

- Vjerujem da mogu biti bolja igračica no što sam bila, držim da u većoj mjeri mogu kao oružje koristiti svoje iskustvo nego ranije. Bilo je odlično iskustvo 18 mjeseci biti izvan sporta, a onda se vratiti. Vjerujem da sam u tih 18 mjeseci ''odrasla''. Svijet tenisa je, zapravo, mali svijet. Postoji toliko toga što sam upoznala i spoznala tek u ovom razdoblju u kojem nisam bila na Touru. Stoga je povratak onome što toliko volim i prema čemu osjećam takvu strast sada, nakon ove stanke, još ljepši - kaže Henin.

Omalena Belgijanka nastupit će u Brisbaneu i Sydneyju uoči prvog Grand Slam turnira sezone, Australian Opena u Melbourneu, na kojem je bila pobjednica 2004. godine.

- Imam 27 godina i želim jednu novu karijeru, drukčiju od one prve. Mogu reći da sada poznajem samu sebe puno bolje nego ranije. Naravno, trebat će mi vremena da bi dosegla onu razinu na kojoj sam bila kada sam prekinula karijeru, ali spremna sam dati sve od sebe - dodala je Henin, osvajačica 41 turnira u karijeri i sedmerostruka pobjednica Grand Slam turnira.

Najveći motiv njezinog povratka je pokušaj osvajanja Wimbledona, jedinog Grand Slam turnira koji joj nedostaje u kolekciji. Dva puta je bila u finalu u All England Clubu, ali niti jednom nije otišla do kraja.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika