29.12.2009. / 15:52

Autor: Totalsport

Slalom Lienz: Jelušić na šestom mjestu

Austrijanka Marlies Schild deklasirala je konkurenciju na četvrtom slalomu sezone za Svjetski kupu u Lienzu, dok je Ana Jelušić osvojila šesto mjesto

Ana Jelušić Ana Jelušić Austrijanka Marlies Schild deklasirala je konkurenciju na četvrtom slalomu sezone za Svjetski kupu u Lienzu, dok je Ana Jelušić osvojila šesto mjesto.

Marlies Schild tek nakon utrke pred svojim navijačima u austrijskom Lienzu može reći da se vratila u skijašku karavanu u punom smislu riječi. Djevojka Benjamina Raicha je, podsjećamo, propustila cijelu prošlu sezonu zbog teškog loma lijeve noge. U Lienzu je ostvarila 21. pobjedu karijere u Svjetskom kupu, a 19. u svojoj elitnoj disciplini - slalomu.

Isto tako, trijumfirala je drugi puta u Lienzu. Prvi je to put učinila 2005. godine, kada je za sekundu i dvije stotinke nadmašila sunarodnjakinju Nicole Hosp. Ovoga puta je nadmašila vlastiti rekord, te je Francuskinju Sandrine Aubert na drugom mjestu ostavila iza sebe za sekundu i 83 stotinke!

Schild je, inače, imala najbrže vrijeme u obje vožnje.

Treće mjesto osvojila je još jedna Austrijanka, Kathrin Zettel, sa dvije sekunde i 19 stotinki zaostatka, a četvrta je bila Slovenka Tina Maze sa 2.34 sekunde sporijim vremenom od Schild.

Razloga za veselje ima i Riječanka Ana Jelušić koja je osvajanjem šestog mjesta uz zaostatak od 3 sekunde i 8 stotinki ostvarila najbolji plasman ove sezone. Jelušić je nakon prve vožnje bila na 17. mjestu, ali je u drugoj znatno popravila svoj plasman, te podijelila šestu poziciju sa Čehinjom Šarkom Zahrobskom.

Nika Fleiss je nakon prve vožnje bila 29., ali i Samoborka je, kao i Riječanka, bolje skijala u drugoj vožnji, pa je na kraju osvojila 22. mjesto (+5.22).

Treća Hrvatica, Sofija Novoselić, nije uspjela završiti prvu vožnju.

Nijemica Maria Riesch, vodeća u poretku slaloma, osvojila je tek 14. mjesto. Riesch je, ipak, zadržala vodstvo u poretku slaloma, sada sa 243 boda, a Schild se probila na drugo mjesto sa 220 bodova. Jelušić je 13. s 82 boda, a Fleiss 38. s 15 bodova.

Treba spomenuti kako je unatoč padu i ozljedi lijeve ruke (u ponedjeljak na veleslalomu), u utorak na slalomu nastupila vodeća u ukupnom redoslijedu Amerikanka Lindsey Vonn. Premda tijekom obje vožnje gotovo da nije koristila lijevu ruku, koja joj je u ponedjeljak bila imobilizirana, uspjela je ipak osvojiti 18. mjesto i nove bodove. U ukupnom poretku drži i dalje čelno mjesto, sada sa 594 boda, a prati je Maria Riesch sa 549 bodova.

Sljedeći izazov najbolje slalomašice u Svjetskom kupu imat će 3. siječnja na zagrebačkom Sljemenu.

Lienz, slalom za Svjetski kup, rezultati:

1. Schild (Aut) 1:57.65

2. Aubert (Fra) +1.83

3. Zettel (Aut) +2.19

4. Maze (Slo) + 2.34

5. Schleper (SAD) +2.78

6. Jelušić (Hrv) +3.08

6. Zahrobska (Češ) +3.08

...

22. Fleiss (Hrv) +5.27

...

Poredak u slalomu:

1. M. Riesch (Njem) 243

2. Schild (Aut) 220

3. Aubert (Fra) 208

...

13. Jelušić (Hrv) 82

38. Fleiss (Hrv) 15

...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Vonn (SAD) 594

2. M. Riesch (Njem) 549

3. Zettel (Aut) 489

...

38. Jelušić (Hrv) 82

86. Fleiss (Hrv) 15

...

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika