29.12.2009. / 16:10

Autor: Nacionalova redakcija

Bura zbog podrške Bandiću: Kosor naredila hitnu sjednicu zadarskog ogranka HDZ-a

"Predsjednica je zatražila od mene da se hitno sastane Gradski odbor HDZ-a u Zadru, te da se moraju povući neki potezi kao poruka svim članovima stranke", rekao je Kalmeta

Jadranka Kosor i Božidar KalmetaJadranka Kosor i Božidar KalmetaBurno je ovih dana u HDZ-u. Nakon što je njihov predsjednički kandidat Andrija Hebrang ostao bez drugog kruga i nakon što stranku gotovo svakodnevno tresu nove afere, ulje na vatru je dolio zadarski gradonačelnik koji se suprotno stavu stranke podržao Milana Bandića u njegovoj predsjedničkoj kandidaturi.

Zvonimir Vrančić je najavio da će svoj glas dati Milanu Bandiću i istovremeno je pozvao "ljude koji mu vjeruju" da učine to isto. Na reakciju iz središnjice HDZ-a nije se dugo trebalo čekati.

Brza reakcija

Kako piše Jutarnji list, Jadranka Kosor je reagirala brzo i poprilično žestoko te je već razgovoarala s glavnim zadarskim HDZ-ovcem ministrom Božidarom Kalmetom. On je ovom dnevniku potvrdio da je ubrzo nakon što je Vrančićeva izjava izašla u javnost o tome razgovarao s predsjednicom stranke Jadrankom Kosor.

"Predsjednica je zatražila od mene da se hitno sastane Gradski odbor HDZ-a u Zadru, te da se moraju povući neki potezi kao poruka svim članovima stranke", rekao je Kalmeta.

Pretpostavlja se da je zadarski gradonačelnik iznenadio i Jadranku Kosor i njene najbliže suradnike, ta da bi ubrzo mogao biti i ukoren zbog neopreznog izlijetanja i zauzimanja strane, što trenutno nije sukladno taktici za koju se odlučila Kosor.

Iza svega stoji Kalmeta?

"Stav Hrvatske demokratske zajednice je jasan: u drugom krugu predsjedničkih izbora nećemo podržati ni jednog od kandidata! To je odmah nakon objave službenih rezultata rekla i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor i njena izjava obvezuje sve članove naše stranke, pa i gradonačelnika Zadra gospodina Vrančića", izjavio je potpredsjednik HDZ-a Božidar Kalmeta za Jutarnji.

Razlozi Vrančićevog istupa još su nepoznati, no teško je za vjerovati da bi zadarski gradonačelnik bilo što napravio bez Kalmetinog znanja, a on u potpori Bandiću i budućim dobrim odnosima s njim vidi način spašavanja vlastite kože nakon nedavnih afera koje su dobro uzdrmale njegovu ministarsku fotelju.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 29.12.09. 20:10

Cudi me da g.Kosor, koja se predstavlja pametnom i odlucnom konacno ne uvidi da joj je Kalmeta kamen o vratu. Uostalom, izgubili su drugi krug ponajvise zbog neoglucnosti oko smjene opskurnog ministra...


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 29.12.09. 21:20

Sto je samo od tog Zadra postalo?On nikada nije bio tako desno nacionalisticki postavljen.Ja se sijecam da je on ranih 90-tih godina bio vise neutralan.To moze biti samo Kalmetino( bivseg Pasalicevog sljedbenika) dijelo.Sijetite se samo onog ogromnog Gotovinog plakata ,na samom ulazu u poluotok.Zbog tog smo imali skoro velikih problema sa Europom.Takva politika ce se jednom razbiti od glavu Zadru.


registracija
8/8/09

tovar62, 29.12.09. 21:50

hajde Jaco sta ti je Darinko,najbolje oslikava vase politicke svjetonazore,Stipe je bio u pravu kada te nazva Suzy,hoces do kraja da pokopas te svoje partijase,misleci i na tebe,HDZ je bio kuca za udbase,gdje se jos nalaze,pa ste tako i SANADERA otjerali,ali ne za dugo


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika