29.12.2009. / 19:15

Autor: Hrvoje Šimičević

Bandićev stožer demantira Glavaša: 'To su zlonamjerna podmetanja'

Zašto Bandić smatra da su priče o Glavaševoj pomoći njegovoj kampanji 'zlonamjerna podmetanja', za sada ostaje nepoznanica, pogotovo ako je poznato da ove 'konstrukcije' nisu proizašle od medija, već da je Glavaš osobno proširio tu priču

"Odbacujemo sva zlonamjerna podmetanja o navodnoj logističkoj potpori Branimira Glavaša kampanji Milana Bandića, bilo u Hrvatskoj, bilo u Bosni i Hercegovini. To naprosto nije točno", stoji u odgovoru koji smo danas dobili iz stožera Milana Bandića. Na taj je način zagrebački gradonačelnik demantirao samog Branimira Glavaša, nepravomoćno osuđenog ratnog zločinca koji je u bijegu u BiH, koji nam se jučer osobno u telefonskom razgovoru pohvalio da je pomogao Milanu Bandiću u susjednoj državi. "Raduje nas ulazak Milana Bandića u drugi izborni krug, a naša pomoć i podrška Bandiću u Bosni i Hercegovini pokazuje da je HDSSB procijenio realnu situaciju u državi", rekao nam je među ostalim Glavaš.

Zašto Bandić smatra da su ove priče o pomoći njegovoj kampanji 'zlonamjerna podmetanja', za sada ostaje nepoznanica, pogotovo ako je poznato da rečene 'konstrukcije' nisu proizašle od medija, već da je Glavaš osobno proširio te priče. Štoviše, kada smo jučer priupitali Glavaša kako to da pomaže kandidatu koji je navodno Sanaderov saveznik, bjegunac nam je kazao sljedeću rečenicu: "Uvjeravam vas da Bandić nije imao nikakve veze sa tim kriminalcem i mafijašem"

Tko tu koga?

Možda Milan Bandić zbilja misli da je Glavaš iz nekog razloga zlonamjeran prema njemu i da izmišlja na njegovu štetu, ali zato su Glavaševi partijski suradnici potpuno drugačija priča što se tiče ovog predsjedničkog kandidata. Naime, osiječki HDSSB stao je uz Bandića od prvog dana njegove kandidature, što ovaj ne zaboravlja napomenuti.

"Gradonačelnik i predsjednički kandidat Milan Bandić ima korektne odnose jedino s osječkim gradonačelnikom Krešimirom Bubalom i osječko-baranjskim županom Vladimirom Šišljagićem, koji su legalno izabrani predstavnici vlasti i koji su još u prvom krugu dali otvorenu potporu predsjedničkom programu gospodina Bandića. Sve ostalo su obična zlonamjerna podmetanja", kažu iz izbornog stožera Milana Bandića. Radi se inače o ljudima koje Glavaš, iako u bijegu od hrvatskog pravosuđa, itekako kontrolira, pa ostaje nejasno zašto Milan Bandić s jedne strane Glavaša proziva da priča neistine i da mu podmeće, dok s druge strane sasvim pozitivno gleda na činjenicu da ga podržavaju ljudi koji slušaju i progovaraju u ime Branimira Glavaša. Da li je to zbog neugodne i za kampanju (možda) štetne istine da je Branimir Glavaš nepravomoćno osuđen za nadasve monstruozne ratne zločine protiv srpskih civila ili je pak razlog tomu činjenica da je osječki šerif bjegunac od hrvatskih pravosudnih tijela? Možda se ipak radi o klasičnom bacanju prašine u oči? Što, uostalom, misli HDSSB o ovakvom Bandićevom prihvaćanju njihove izborne podrške?

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 29.12.09. 21:52

opet ovaj novinarcic Hrvoje,moga bi ti malo i oladit....


registracija
29/12/09

Slavonac74, 29.12.09. 22:58

Moram reci, da postaje pomalo neseriozno i nadasve cudno, s kojom energijom "Nacional" probava utjecati na javno mnijenje na stetu kandidata Bandica.
Vrijeme je, da jasno objasnite svojim citacima, zasto se jasno angazirate za - i samo za - gosp. Josipovica i priznati, da niste zainteresirani za profesionalni, novinarski rad, nego manipuliranja naroda.


registracija
18/12/09

slavonac031, 30.12.09. 12:06

Na proslavi dana grada Osijeka čuli smo nadahnutu spiku o osječkoj europskoj, gtađanskoj i kulturnoj tradiciji te viziju budućmosti iz usta čelnika HDSBB-a. Uglavnom rečeno je sve ono što Bandić nije niti će ikada biti, niri bi građani Osijeka ikad pristali na rodijaka-predsjednika.HDSSB je opravdano uvijek bio protiv centralizacije sredstava u Zagrebu, a Bandić je bio glavni kum prilikom trošenja tih novaca. Otkud takva nedosljednost kod čelnika HDSSB-a ? Odgovor treba tražiti u vezi s jednim drugim osječkim rodijakom. Taj rodijak je u ratu branio Osijek, i da je Osijek pao danas bi po nekoj varijanti plana Z-4 bio centar neke Republike Srpska krajina. Osječani koji su te 91 i 92 bili u Osijeku to cijene i zato će rodijak jednog dana imati imati barem spomenik i svoju ulicu.Ostavimo na čas povijest i prihvatimo da su danas neka druga vremena s drugim izazovima koja se ne može rješavati po rodijačkoj liniji.


registracija
11/12/09

excalibur, 31.12.09. 17:54

Miki...................PRETJERUJEŠ ČOVJEČE!

Miki pa nemoj sad tako ...... kao....... "to su zlonamjerna podmetanja". Pa mi smo naši....što se sramiš !!!


registracija
17/12/09

konjica, 02.01.10. 17:58

na braniteljskom portalu danas u anketi piše 66% za mikija ostali natrag u labos


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika