29.12.2009. / 23:23

Autor: Totalsport

EBEL liga: Medveščak iz petog pokušaja srušio Salzburg

Nakon što su u nedjelju prvi put ove sezone pobijedili mađarsku Albu Volan, hokejaši Medveščaka prekinuli su još jednu negativnu seriju u EBEL ligi

Pobjeda MedveščakaPobjeda MedveščakaNakon što su u nedjelju prvi put ove sezone pobijedili mađarsku Albu Volan, hokejaši Medveščaka prekinuli su još jednu negativnu seriju u EBEL ligi.

U 37. kolu su napokon pobijedili Red Bull iz Salzburga od kojeg su ove sezone izgubili sva četiri puta. U Ledenoj dvorani Doma sportova su u utorak konačno slavili, bilo je 3-2 nakon produžetka. Zagrepčanima je to treća uzastopna pobjeda u austrijskoj ligi.

Medveščak je poveo u šestoj minuti pogotkom Conrada Martina u situaciji kad su Salzburgu bila isključena dvojica igrača. Red Bull je izjednačio u trećoj minuti druge trećine preko Michaela Schiechla. Jeffrey Heerema je vratio "medvjedima" prednost u 45. minuti, a produžetak je Austrijancima osigurao Douglas Lynch devet minuta kasnije.

Pobjednički je pogodak momčadi Teda Satora u petoj minuti produžetka donio Joel Prpic i to u trenucima kad je Medveščak, zbog isključenja Martina, imao igrača manje na ledu.

Zagrepčani su i dalje na osmom mjestu, a prednost pred Olimpijom su povećali na osam bodova. Sljedeća ih utakmica očekuje na Novu godinu kada gostuju u Beču kod Vienna Capitalsa.

EBEL liga, 37. kolo:

Medveščak - Red Bull Salzburg 3-2, produžetak (1-0, 0-1, 1-1, 1-0)

Jesenice - Klagenfurt 1-3

Villach - Olimpija 3-2 (produžetak)

Graz - Alba Volan 3-1

Linz - Vienna 3-4

Redoslijed: 1. Graz 52, 2. Vienna 52, 3. Red Bull Salzburg 48, 4. Linz 45, 5. Alba Volan 40, 6. Villach 40, 7. Klagenfurt 39, 8. Medveščak 37, 9. Olimpija 29, 10. Jesenice 22

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika