29.12.2009. / 23:34

Autor: Ana Smrečki

Bandićeva politička karijera sigurna: Izgubi li Pantovčak, osniva novi SDP

Idejni začetnik bio bi Milan Bandić, što bi mu bio logičan nastavak političke karijere izgubi li predsjedničke izbore. Ako pak uspije u borbi za Pantovčak, u stranci neće biti osobno, ali će se u njoj naći 'njegovi ljudi', koji će biti njegovi savjetnici, ali i članovi nove stranke

Predsjednički kandidat Milan BandićPredsjednički kandidat Milan BandićČini se da će Hrvatska nakon Nove godine postati bogatija za još jednu stranku i to ne bilo koju, radi se o novom SDP-u. Kratica je to za Socijaldemokratski pokret, a trebao bi okupiti nezadovoljnike iz zagrebačkog i nacionalnog SDP-a. Kako piše Večernji list, cilj je skupiti sve one koji su izašli iz stranke ili se pak na izlazak spremaju te na sve ostale koji smatraju da Hrvatskoj treba novi pokret.

Idejni začetnik bio bi Milan Bandić, što bi mu bio logičan nastavak političke karijere izgubi li predsjedničke izbore. Ako pak uspije u borbi za Pantovčak, u stranci neće biti osobno, ali će se u njoj naći 'njegovi ljudi', koji će biti njegovi savjetnici, ali i članovi nove stranke.

Jurčić: 'Vidim se u takvom pokretu'

U kontekstu dvostruke uloge, savjetnika na Pantovčaku i članova novog pokreta spominju se Ljubo Jurčić, Duško Ljuština, Zvonimir Šostar, Stipe Zeba, Nedžad Haznadar, Slavko Kojić, Ivica Pančić, no računa se i s nekima izvan SDP-a. Jurčić je čuo za spomenutu inicijativu, no poručuje da prvo treba vidjeti kakav će politički okvir imati spomenuti pokret.

«U ovoj situaciji Hrvatskoj više treba pokret nego stranka jer bi on mogao okupiti ljude koji su suglasni oko nacionalnih interesa koji će se ostvarivati instrumentima globalne politike. Vidim se u takvu pokretu», otkrio je Milanovićev gospodarski strateg, koji se sve češće viđa u društvu premijerke Kosor.

Za Banadića i SDP-ov Ivica Pančić

SDP-ov saborski zastupnik Ivica Pančić, koji je jedini SDP-ovac na nacionalnoj razini podržao Bandićevu kandidaturu, aktivno je uključen u novu inicijativu. On predlaže gradsku organizaciju pokreta i Klub zastupnika, no 'novim-starim' SDP-ovcima za to je potreban veći broj zagrebačkih SDP-ovaca i saborskih zastupnika.

Vezane vijesti

EU se nije integrirala kao država

EU se nije integrirala kao država

O mogućnostima izlaska iz aktualne dužničke krize i osnivanju fiskalne unije u eurozoni razgovarali smo s Ljubom Jurčićem, profesorom Ekonomskog… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 30.12.09. 05:38

imam osjecaj da crkvci ne odgovara bas katolik.jer ce lakse na racun Agnostika sakupjlati milostinju od obicnog covjeka,i tako ce Hrvatska jos dugo godina biti bez predsjednika krscanskih svjetonazora....malo zalosno da nas Josipovic vrati u 45 godine


registracija
11/12/09

excalibur, 30.12.09. 06:26

Bandić....ILITI.... GDJE JA PROĐOH TI CVIJEĆE
POSADI
Smrad iz zagrebačkog holdinga nezadrživo prodire kroz pukotine na sve strane. Katastrofalni financijski slom Zagreba je neizbježan s posljedicama sa kojima će se Zagrepčani morati nositi barem 10-tak godina.U prvi plan izbija vrlo prozaično pitanje ....gdje da zbriše...režiser (ujedno i glavni lik) ove zagrebačke burleske? Na Pantovčak ???? U Hercegovinu ???
U svakom slučaju bitno je zbrisati što brže......jer u Remetincu se adaptacije već skoro gotove !!!


registracija
27/7/09

columbo, 30.12.09. 07:10

@tovare62
Daj saberi se, pa se oduzmi pa se koncentriraj i reci sto si nan to lipo tija kazat. Izmisa si to ka da si lovi rake pa te smantalo...Ajde pizdune, polako, ric po ric...


registracija
16/11/09

simo, 30.12.09. 09:17

Ovi izbori su pokazali totalno rasulo unutar SDP-a.
Mislim da u toj stranci funkcioniraju samo par onih ljudi koje gledamo u pripremi Josipovićeve kampanje,ovo ostalo ne postoji.Nadam se da će HDZ iskoristiti tu činjenicu i zadržati čvrsto svoju poziciju.Ovakova opzicija koja se hvali velikim uspjehom IDS-ova kandidata Kaina,mora ostati tamo gdjej je sada i nadalje,iza Miroslava Tuđmana


registracija
16/11/09

simo, 30.12.09. 09:25

Gospodin Bandić se uspinje prema Pantovčaku,sve je bliže!
A u vezi nove stranke,siguran sam da bi to mogla biti jedna nova snaga.Potreba za novom strankom je vidljiva iz glasova koje je dobijo Bandić.Nova stranka sa jakim ljudima u njoj,praznik demokracije i srozavanje SDP-a.


registracija
11/12/09

excalibur, 30.12.09. 09:34

tovar62&simo......ILITI...NIJE SVE U GLAVI

Kad skužite.....a, kaj ste zapraf šteli reči........ ne morate se iznova javljati!
Prejaki ste vi igrači za ovu "normalu".


registracija
16/11/09

simo, 30.12.09. 10:04

Nije ti to baš teško za skužiti,ali ti najbolje znaš svoje mane.


registracija
16/6/09

Trenk, 30.12.09. 10:30

Mislim da novu stranku treba nazvati "Enterprise"-ili "Izgubljeni u svemiru", a dr Jurcic bi bio dr Spok,
(jos nije rascistio dali su mu preci bili ustase ili partizani, naravno na komandnom mostu Milan Bandic, a galaksija u koju lete Hercegovina. Klingonac ili ubaceni element zaduzen za oruzje i unistenje HDZ-a Dragan Primorac iz Banjalucke galaksije, a gorivo za VARP pogon placa tajkun Andabaka iz galaksije Dijaspora.
Slucajno se brod zbog greske u navigaciji zatekao u Hrvatskoj.


registracija
8/7/09

bankar, 30.12.09. 10:42

serem ti se na kršćanski svjetonazor. šta je to u stvari. paljenje židova? pedofilija? separacija svih i svega ? kontrola? laž? ratovi?


registracija
16/11/09

simo, 30.12.09. 18:14

Trenk, ti si jedna homofobna budaletina.Drago mi je da te smeta sve što nas iskrene domoljube raduje,kroz koje prokletstvo ti prolaziš.
Što prije prihvati vrijednosti demokratske Hrvatske,predugo si lutao labirintima Komunističkog jednoumlja!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika