30.12.2009. / 13:29

Autor: Martina Čizmić

Zavjet šutnje: U Vladi ni riječi o hapšenju bivših čelnika HPB-a

Vlada je prihvatila i prijedlog izmjena zakona koji će omoguciti da provedbom javnih natječaja, u nadzorne odbore trgovačkih društava u državnom vlasništvu budu izabrani profesionalci, odnosno da dužnosnici RH više ne mogu biti imenovani na tu dužnost

Jadranka Kosor sa svojim potpredsjednicimaJadranka Kosor sa svojim potpredsjednicimaHrvatska vlada je u srijedu u Banskim dvorima održala posljednju ovogodišnju sjednicu, na kojoj se prije svega raspravljalo o fondovima za gospodarsku suradnju i jačanju Hrvatske banke za obnovu i razvoj za potporu gospodarstvu.

No, na samom početku novinari su od ministara pokušali dobiti neki komentar na današnja uhićenja nekih bivših čelnika HPB-a, ali nitko iz Vlade nije želio komentirati te događaje. Ministar Kalmeta čak je bio iznenađen ovom viješću i za nju je saznao tek od novinara.

Poticanje gospodarstva

Na samoj sjednici Vlada je raspravljala o paketu za dodatno poticanje hrvatskog gospodarstva, koji bi se prema riječima premijerke Jadranke Kosor trebao sastojati od dva dijela. Prvi bi bio fond za gospodarsku suradnju, a drugi bi se sastojao od mjera za poticanje kreditiranja i likvidnosti.

"Upravo su u tijeku sastanci radnih skupina predvođeni ministarstvima financija i gospgospodarstva te Hrvatske Narodne Banke", rekla je premijerka i tom prilikom se zahvalila guverneru Rohatinskom na potpori.

Sportaši u minusu

Kosor je istaknula je kako će se te mjere usmjeriti na jačanje gospodarstva u 2010. ali nije izlazila u javnost ni sa kakvim detaljima. Napomenula je da će se do 15. siječnja vidjeti hoće li za provedbu tih mjera biti potrebne eventualne izmjene i dopune nekih zakona.

Vlada je prihvatila i prijedlog izmjena zakona koji će omoguciti da provedbom javnih natječaja, u nadzorne odbore trgovačkih društava u državnom vlasništvu budu izabrani profesionalci, odnosno da dužnosnici RH više ne mogu biti imenovani na tu dužnost.

Donijeta je i odluka po kojoj su prepolovljene nagrade sportašima za osvajanje medalja i obaranje rekorda. Nagrade za rekorde sportaši će tako dobivati jednom godišnje, a ne prilikom svakog rušenja rekorda.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika