30.12.2009. / 14:32

Autor: Nacionalova redakcija

HPB nakon akcije Bankomat: Uhićenja ne utječu na poslovanje banke

HPB ističe kako je zaposlenik banke, koji je priveden zajedno s bivšim članovima Uprave, imao ovlaštenja kao član Uprave, a koja su dolaskom nove Uprave u rujnu 2009. ukinuta

Čedo Maletić, aktualni čelnik Uprave HPB-aČedo Maletić, aktualni čelnik Uprave HPB-a"Privođenje bivših članova Uprave i jednog zaposlenika Hrvatske poštanske banke ni na koji način ne utječe na poslovanje banke", stoji u priopćenju HPB-a, povodom današnje akcije Bankomat u kojoj je uhićeno nekoliko bivših čelnika te banke.

"Odlukom Vlade Republike Hrvatske, vlasnika banke, u kolovozu ove godine imenovana je nova Uprava koja je sredinom rujna, po dobivanju suglasnosti Hrvatske narodne banke preuzela upravljanje bankom. Od tada banka bilježi poboljšanje svih pokazatelja poslovanja kao što su likvidnost, upravljanje svim vrstama rizika, osobito kreditnim, rast štednje građana i depozita pravnih osoba te ostvarenje operativne dobiti", stoji u priopćenju, u kojem se ističe kako je zaposlenik banke, koji je priveden zajedno s bivšim članovima Uprave, imao ovlaštenja kao član Uprave, a koja su dolaskom nove Uprave u rujnu 2009. ukinuta.

Podsjetimo, policija je među ostalim privela i Ivana Sladonju, glavnog suradnika nekadašnjeg šefa Uprave Josipa Protege, te Maria Kirinića, koji je obnašao privremenu dužnost čelnika Uprave prije Proteginog dolaska. Kako nam je rekao Protegin odvjetnik Čedo Prodanović, njegov je klijent u inozemstvu te se u Hrvatsku prema planu treba vratiti uoči drugog kruga izbora.

Policija je objavila kako je pet od ukupno sedam osoba uhićeno tijekom današnjeg dana, dok se dvoje nalazi izvan granica Republike Hrvatske. Protrega je odlukom vlade zajedno sa Sladonjom smijenjen u kolovozu ove godine, a na njegovo mjesto došao je Čedo Maletić.

Vezane vijesti

HPB u 2011. ostvarila neto dobit od 87,7 milijuna kuna

HPB u 2011. ostvarila neto dobit od 87,7 milijuna kuna

Prema nerevidiranim financijskim izvještajima za 2011. godinu neto dobit Hrvatske poštanske banke porasla je 72,6 posto u odnosu na godinu prije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika