13.09.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

AFGANISTAN

AMERIČKIM SPECIJALCIMA U AFGANISTANU NAREĐENO BRIJANJE

Američko zapovjedništvo za specijalne operacije naredilo je svojim vojnicima u Afganistanu da obriju brade i počnu nositi regularne uniforme američke vojske.
General Geoff Lambert je ovu naredbu donio jer su američki specijalci koji osiguravaju afganistanskog predsjednika Hamida Karzaia pustili brade, nosili tradicionalnu arapsku odjeću i samo neke dijelove standardne uniforme, a trend su prihvatili i ostali vojnici.
Zapovjedništvo je specijalcima takav image toleriralo početkom američke intervencije, ali sve češće televizijske snimke bradatih američkih vojnika u dimijama i sa maramama na glavama nisu im bile po ukusu.Lambert je dodao da ne misli da će ovom odlukom ugroziti sigurnost svojih ljudi.
Djelatnici nevladinih humanitarnih organizacija su odahnuli nakon ove odluke, jer su bili u strahu za svoj život budući da su se vojnici odijevali slično kao oni.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika