30.12.2009. / 15:25

Autor: Totalsport

Soldo: Izabrao sam kapetana, ali ga još neću otkriti

Trener nogometaša Kölna Zvonimir Soldo odluku o novome kapetanu 12-plasirane momčadi bundesligaške ljestvice objavit će momčadi četvrtog siječnja sljedeće godine

Zvonimir SoldoZvonimir SoldoTrener nogometaša Kölna Zvonimir Soldo odluku o novome kapetanu 12-plasirane momčadi bundesligaške ljestvice objavit će momčadi četvrtog siječnja sljedeće godine.

Tada će momčad otputovati u Hennef na pripreme za proljetni dio sezone. Novi će kapetan službeno zamijeniti Slovenca Milivoja Novakoviča, kojem je hrvatski trener oduzeo vrpcu zbog nediscipline, nepoštovanja klupskog vodstva i nedostatka odgovornosti.

U posljednjim je četirima dvobojima kapetanski momčad predvodio iskusni 33-godišnji Portugalac Armando Petit, koji je u klubu od ljeta 2008. godine. Pod njegovim ravnjanjem klub nije primio niti gola (tri remija bez golova i pobjeda nad Nürnbergom u posljednjem kolu 3-0), te se popeo na 12. mjesto ljestvice, što je najbolja pozicija u sezoni za "jarce".

Za razliku od Novakovičeva kapetanskog razdoblja, kod Portugalca nije bilo teatra. Stoga su u Bildu zaključili da će baš Petit biti službeno imenovan Soldinom produženom rukom na travnjaku.

- Odlučio sam tko će biti novi kapetan, ali to najprije želim otkriti svojim igračima. S Petitom sam o svemu skupa već razgovarao, no niti o toj temi zasad ne bih govorio - rekao je Soldo (42).

Bild navodi da je osim Portugalca najizgledniji kandidat za počast šef obrane, Libanonac Youssef Mohammad (29). Soldo ne želi stavljati pritisak na Lukasa Podolskog (24), kao ni na kolumbijskog vratara Faryda Mondragona (38).

Lokalni dnevnik Express izvještava da je Köln nadomak dovođenja 21-godišnjega veznog nogometaša švedskog Malmöa Guillerma Molinsa. Mladi je veznjak kao četverogodišnjak doselio u švedsku iz Urugvaja. Aktualni je mladi reprezentativac Švedske s vrlo dobrom perspektivom da od iduće godine igra za seniorsku nacionalnu vrstu.

Dolazak Jonathana Pitroipe, 23-godišnjeg napadača HSV-a i Burkine Faso, sve je manje izgledan, jer Hamburžani ne žele pustiti svog igrača.

Vezane vijesti

Bundesliga: Köln sve bliže drugoj ligi

Bundesliga: Köln sve bliže drugoj ligi

Nogometaši Kölna sve se teže nose s borbom za prvoligaški život, pa su tako poraženi i ove nedjelje, u utakmici 31. kola njemačke Bundeslige...… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika