30.12.2009. / 15:12

Autor: Hina

Radničko vijeće Opela odbacilo GM-ov plan ukidanja radnih mjesta

Iza Opela je dramatična godina obilježena previranjima u globalnoj industriji automobila izazvanim kolapsom prodaje zbog svjetske gospodarske krize

John SmithJohn SmithRadničko vijeće Opela odbilo je prihvatiti plan restrukturiranja kojeg je za tog europskog proizvođača automobila osmislila njegova američka matična tvrtka General Motors, kazao je predsjednik toga vijeća Klaus Franz u intervjuu koji će biti objavljen u srijedu.

"Što se nas tiče, gubitak 9.000 radnih mjesta u Europi posve je neprihvatljiv", kazao je Franz, koji je ujedno i član nadzornog odbora Opela, za njemački dnevnik Frankfurter Rundschau.

On je taj plan ocijenio kao "gospodarsku glupost", te naglasio da će Opel ionako izgubiti 10.500 radnih mjesta do 2013. kroz dobrovoljne odlaske i umirovljenje.

Nastavljaju se pregovori o restrukturiranju

GM je priopćio kako planira ukinuti 8.300 od ukupno 50.000 Opelovih radnih mjesta u Europi, ali nije naveo gdje. Pregovori o restrukturiranju nastavljaju se idući mjesec.

Iza Opela je dramatična godina obilježena previranjima u globalnoj industriji automobila izazvanim kolapsom prodaje zbog svjetske gospodarske krize.

Prvotni je GM-ov plan bio prodati tu svoju europsku podružnicu, no već praktički dogovorena prodaja kanadskom proizvođaču dijelova za automobile Magna International propala je na korak do realizacije.

Vezane vijesti

Električni automobili - skupa greška?

Električni automobili - skupa greška?

Euforija od prije tri, tri i pol godine je splasnula. Tadašnja vladajuća koalicija u Berlinu postavila si je veliki cilj: Njemačka je trebala postati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika