30.12.2009. / 16:42

Autor: Hina

Promjene u upravi Ine: Odlaze Bácas, Chumurčiak i Huszár

Na sjednici je donesena i odluka da se od 1. siječnja 2010. Berislav Gašo imenuje izvršnim direktorom Korporativnog centra u okviru kojeg će biti nadležan za ljudske resurse, nabavu, sigurnost Ine

Navedene promjene su izraz pune suradnje oba strateška partneraNavedene promjene su izraz pune suradnje oba strateška partneraUprava Ine na jučerašnjoj je sjednici jednoglasno donijela odluku o promjenama unutar kompanije vezanim uz pozicije izvršnih direktora te njihovog broja koji se povećava sa šest na sedam, priopćeno je iz Ine.

Zalán Bács odlazi s funkcije izvršnog direktora za rafinerije i marketing i nastavlja karijeru u MOL Grupi, na poziciji glavnog savjetnika predsjednika i glavnog izvršnog direktora MOL Grupe Zsolta Hernádija.

Peter Chmurčiak razriješen je dužnosti izvršnog direktora za financije Ine te je imenovan za izvršnog direktora za rafinerije i marketing.

András Huszár, koji od 2001. godine radi u MOL Grupi kao direktor riznice, imenovan je izvršnim direktorom za financije Ine.

Promjene neće utjecati na poslovanje Ine

Na sjednici je donesena i odluka da se od 1. siječnja 2010. Berislav Gašo imenuje izvršnim direktorom Korporativnog centra u okviru kojeg će biti nadležan za ljudske resurse, nabavu, sigurnost Ine te razvoj organizacije i upravljanje procesima. Gašo je dosad radio kao mlađi partner zagrebačkog ureda tvrtke McKinsey gdje je bio jedan od vodećih ljudi tvrtke za naftno i plinsko poslovanje u istočnoj Europi.

Izvršni direktor za korporativne servise Darko Markotić, izvršni direktor za Korporativne procese Tomislav Thür te izvršni direktor za trgovinu na malo László Bartha ostaju na istim pozicijama, kao i Bojan Milković koji zadržava poziciju izvršnog direktora za istraživanje i proizvodnju nafte i plina te poziciju glavnog izvršnog direktora Ine.

Navedene promjene su izraz pune suradnje oba strateška partnera, kaže se u priopćenju.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika