30.12.2009. / 17:50

Autor: Totalsport

Cristiano Ronaldo najprofitabilniji nogometaš svijeta

Čak 80 milijuna eura od oglašivačke industrije unutar godine dana svojim imenom i prezimenom privuče nogometaš Reala Cristiano Ronaldo, piše madridski list AS

Cristiano RonaldoCristiano RonaldoČak 80 milijuna eura od oglašivačke industrije unutar godine dana svojim imenom i prezimenom privuče nogometaš Reala Cristiano Ronaldo, piše madridski list AS.

Uredništvo dnevnika nastoji dokazati da će se Real Madridu dovođenje Cristiana Ronalda, teško 94 milijuna eura odštete Manchester Unitedu, isplatiti samo od sponzorskog novca koji Ronaldo donese svojim marketinškim potencijalom.

Prema istraživanju AS-a godišnje bi Ronaldo trebao privući 80 milijuna eura komercijalnih prihoda od oglašavanja. U sljedećih bi nekoliko godina sponzorskim ugovorima mogao privrijediti novih 200 milijuna eura, navodi isti izvor.

Prihode od oglašavanja Ronaldo dijeli s Real Madridom i, u maloj mjeri, s portugalskom tvrtkom Gestifute, koja se bavi glancanjem njegova imidža.

Po objavljenim je podacima 24-godišnji Ronaldo neosporno s trona skinuo deset godina starijeg Engleza Davida Beckhama, koji je dosad potpisivao najunosnije sponzorske ugovore. Trenutačno je Ronaldo pod ugovorom s Nikeom (sportska oprema), Espiritom Santom (portugalska banka) i talijanskom modnom kućom Armani, u kojoj je ugovor naslijedio upravo od Beckhama.

Samo je jedan igrač u Realovoj povijesti, i to Brazilac Ronaldo, bio približno isplativ poput njegova mlađega portugalskog imenjaka. Ronaldo je generirao velike količine novca sebi i klubu reklamirajući – kupaća odijela.

Portugalac, najbolji nogometaš svijeta u izboru France Footballa i FIFA-e na kraju 2008. godine, potpisao je ljetos šestogodišnji ugovor s Realom. Poznato je da igra za godišnju plaću koja prelazi deset milijuna eura.

Vezane vijesti

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Pogotkom Cristiana Ronalda u 79. minuti, reprezentacija Portugala zasluženo je u Varšavi pobijedila Češku 1-0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika