30.12.2009. / 17:51

Autor: Hina

Sigurnosne mjere: Amsterdamski aerodrom uvodi skeniranje cijelog tijela

"Unutar tri tjedna postavit ćemo 15 skenera za letove prema SAD-u", rekla je Guusje ter Horst

Amsterdamska zračna luka Schiphol će unutar tri tjedna započeti s posebnim mjerama kontroleAmsterdamska zračna luka Schiphol će unutar tri tjedna započeti s posebnim mjerama kontroleAmsterdamska zračna luka Schiphol će unutar tri tjedna započeti s posebnim mjerama kontrole, ukljujučujući i skeniranje cijelog tijela, na letovima prema SAD-u, priopćila je u srijedu nizozemska ministrica unutrašnjih poslova.

"Unutar tri tjedna postavit ćemo 15 skenera za letove prema SAD-u", rekla je Guusje ter Horst.

Ona je također kazala kako su poštovani standardni postupci u slučaju Umara Faruka Abdulmutalaba, 23-godišnjeg Nigerijca optuženog da je pokušao izazvati eksploziju na letu od Schiphola za Detroit na Božić.

Skener vidi i što normalni detektori ne vide

Prema njezinim riječima, normalni detektori za metal ne mogu uočiti eksploziv, a skeniranjem cijelog tijela bi se spriječio unos eksplozivnog materijala pričvršćenog uz tijelo.

Skeneri koriste radio valove za prikaz slike tijela. Prodiru kroz odjeću i njima se mogu otkriti skriveni paketi ili oružje.

Istodobno je nizozemska agencija za borbu protiv terorizma priopćila da je optuženi bombaš Umar Faruk Abdulmutalab prilikom ukrcaja na let iz Amsterdama za Detroit predočio valjanu nigerijsku putovnicu.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika