30.12.2009. / 22:36

Autor: Ana Smrečki, Hina

Borba Davida i Golijata: Bandić protiv sebe ima Josipovića, Milanovića i Mesića

Bandić se potužio da ga žalosti činjenica da se aktualni predsjednik Mesić svrstao na Josipovićevu stranu, ističući da zauzimanje stava u takvoj situaciji 'remeti Ustav'. Bandić svoju bitku u drugom izbornom krugu vidi kao 'borbu Davida i Golijata'

TV sučeljavanje predsjedničkih kandidataTV sučeljavanje predsjedničkih kandidataNakon prvog kruga predsjedničkih izbora, predsjednički kandidati SDP-ov Ivo Josipović i nezavisni Milan Bandić kreću u drugi krug. Prije nego Hrvatska izabere trećeg hrvatskog predsjednika, kandidati građanima moraju poslati svoje poruke. Tom prigodom večeras je na HTV-u održano prvo TV sučeljavanje dvojice kandidata.

Bandić se potužio da ga žalosti činjenica da se aktualni predsjednik Mesić svrstao na Josipovićevu stranu, ističući da zauzimanje stava u takvoj situaciji 'remeti Ustav'. Bandić svoju bitku u drugom izbornom krugu vidi kao 'borbu Davida i Golijata', jer kako kaže protiv sebe ima 'tri protukandidata Josipovića, Mesića i Milanovića'. Josipović mu je odgovorio da 'protiv Bandića nije samo spomenuti trojac, već i većina protukandidata iz prvog izbornog kruga, većina parlamentarnih stranaka, a i većina građana, što je u prvom krugu pokazao i Zagreb'.

I Josipović i Bandić nemaju ništa protiv detektora laži

Obojica su spremni podvrgnuti se detektoru laži za sve afere koje su se vezale uz njihova imena tijekom kampanje. Bandić je pritom istaknuo da su sve njegove afere 'isfabricirali mediji'. Josipović pak kaže da se 'ne sjeća ni jedne afere koja bi zahtijevala detektor, ni jedne afere vezane uz kriminal'. Upitani bi li, s obzirom na krizu, zahtijevali raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora, Josipović kaže kako takav potez i nije u nadležnosti predsjednika države. Bandić pak poručuje da prijevremeni izbori ne bi donijeli ništa dobroga Hrvatskoj. On predlaže suradnju s aktualnom Vladom na rješavanju gorućih problema.

I Bandić i Josipović pozdravljaju posljednja uhićenja koja se vežu uz kriminal i korupciju u državnim i javnim tvrtkama. Bandić pritom kaže kako bi volio vjerovati da je riječ od odlukama državnih vlasti, a ne pritisku iz EU. Josipović smatra da se radi o stihijskim akcijama, koje su se do sada zataškavale, odnosno da su one aktualne afere samo vrh ledenog brijega. Nada se da će borba protiv korupcije postati sustavna.

Cjelovitost BiH o vitalne važnosti za tamošnje Hrvate

Po pitanju cjelovitosti susjedne BiH, i jedan i drugi kandidat smatraju da je budućnost BiH u njezinoj cjelovitosti te da Hrvatska treba podržati svaki dogovor tamošnjih Hrvata oko modela teritorijalnog ustroja BiH. Bandić pak smatra da Hrvati svoju budućnost trebaju tražiti u trećem entitetu. Josipović ocjenjuje da dosadašnja politika Hrvatske prema Hrvatima u BiH nije bila dobra, što je rezultiralo sve manjim brojem Hrvata u Bosni i Hercegovini. Ni Bandić ni Josipović nisu decidirano odgovorili na pitanje smatraju li da je Republika Srpska stvorena na zločinu, iako su obojica isticali kako su na području tog srpskog entiteta u BiH počinjeni brojni zločini i protjerano nesrpsko stanovništvo.

Bandića podržava Dodik, a Bandića Savo Štrbac

Složili su se pak da u vojno-redarstvenoj akciji "Oluja" nije provedeno etničko čišćenje Srba. Josipović smatra da Hrvatska još treba poraditi na povratku izbjeglih Srba, dok Bandić ističe kako je Hrvatska, za razliku od Republike Srpske, učinila sve što je mogla u vezi s povratkom izbjeglica. Na Bandićevu zamjerku da neodgovorno uspoređuje Hrvatsku i Republiku Srpsku, SDP-ov kandidat mu je odgovorio kako je u novinama pročitao da Bandić uživa potporu premijera Republike Srpske Milorada Dodika. Bandić mu je uzvratio da je čuo da Josipovića podržava Savo Štrbac iz Beograda.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 30.12.09. 23:20

Bandic-protiv Josipovica,Mesica,SDP,HNS,IDS,HSLS,HDZ,VIDOSEVICA,PRIMORCA,TITOVIH GENERALA,CRKVE,sve cestitke Bandicu ali narod ce se ubrzo kajati i tuci u prsi,kada ih opet skopuni crvene neman,postatces bolji od Andrije Simica,Bog da nam te cuva,ako i ne ostvaris svoj san,jer borba protiv UDBE je teska...


registracija
30/9/09

davor12345, 31.12.09. 00:02

E tovare, svaka ti je na mistu!


registracija
9/10/09

potiskiDjilkos, 31.12.09. 00:57

Već vidim Bandića kako juriša, sa ogromnim pršutom ispod ruke, prema Bruxellesu da nam pogura ulaz u EU, možda daruje i Bildta sa kojim parom pletenih, vunenih, čarapa, što će ih isplesti u kampanji protiv Josipovića! To če biti tek početak Bandićeve "pršut diplomacije" ....


registracija
8/7/09

bankar, 31.12.09. 03:23

nema bandić protiv sebe nikoga on to samo umišlja postoje ljudi koji ga žale i ujedno su na strani hrvatske a to je stipe i ostali za koje on umišlja da su protiv njega


registracija
27/7/09

columbo, 31.12.09. 03:39

Kad vidim tovara da zagadi ovu stranicu prodje me volja.
Koje budalastine valja ovaj debil, ovo su kazini. Lovi rake, govnjaru...


registracija
8/8/09

tovar62, 31.12.09. 03:52

COLUMBO,ocito ti je sperma udrila u glavu,pitaj svoga Ive kako izgleda Hrvatski barjak,ako zelis spojak samo reci ali prije napisi oporuku,ako uopce imas za nesto ostaviti,jebla te ta crvena neman ,a sada mi je malo i jasnije kakva si vrsta...


registracija
15/10/09

deus, 31.12.09. 07:25

ahahah...crvena neman :) jako dobro tovare, to si sam smislio? :) jebate, vi nesto govorite protiv komunjara, a zivi te po njihovm doktrinama kako "unutrasnji neprijatelj nikada ne spava" :) da, Josipovic je neman, a Bandic bogom dan :) kazem, ako je Bandic bogom dan, ja sam jos uvjereniji ateist...napokon imam dokaz da ili ne postoji, ili nije bas tako svet kako se tvrdi...jedino ako nam nije dan u smislu jednog od egipatskih zala...to bi imalo smisla....pobrsti sve bolje od skakavaca :) ali, bolje da nas nas pljacka negu tudji, jel tako tovare? iako, meni je sasma svejedno tko me pljacka, ja bi da me nitko ne pljacka :) no, to je samo zato sto ja nisam 'rvat!!!


registracija
27/7/09

columbo, 31.12.09. 08:19

@deus
Ne gubite vrijeme s tovarom. Znate vjerojatno, kako je kazao Krleza: "S budalom nemam sanse"


registracija
27/12/06

Skipp, 31.12.09. 08:46

Zar samo njih trojica? A gdje su masoni, komunjare, strane obavještajne službe itd itd? A umjesto da se pravi kako je David protiv Golijata ne bi li se mogao zapitati zašto ga ne podržavaju??? Bi li vi zeljeli predsjednika koji će na ručku šeiku od Omana servirati svinjsku glavu?


registracija
27/7/09

columbo, 31.12.09. 08:51

@tovare,
zna san ja da si covik od ideji, a ne samo lovac na rake, oliti gomnjar. Dobra ti ta o spermi. Posalji mi koga od tvoje prave familije: oli majku, oli sestru, oli cer, oli svastiku, oli rodicu...da mi podilin ovaj visak punjete.
Ajde, pa se ti snadji debilcino. Ali pozuri, ostavi se pisanja, ne ide ti to kretenu!


registracija
15/10/09

deus, 31.12.09. 09:10

ma ide tovaru pisanje odlicno! jos samo da microsoft napravi novu inacicu worda posebno za velike 'rvatine, gdje ces sa, recimo ctrl+k odmah dobiti "komunjare"...a ctrl+j "judeomasonska urota"..cisto da im bude lakse :)


registracija
15/10/09

deus, 31.12.09. 09:13

Btw, ovo David protiv Golijata navjesta novu aferu...ako Bandidos uspije, narucit ce milijardu vrhunskih pracki za vojsku...i tu oprat nesto para :)


registracija
31/7/09

PalacGoree, 31.12.09. 11:42

Hrvatska vs. Bandić!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika