30.12.2009. / 22:46

Autor: Ana Smrečki

Budiša: Hrvatskoj treba koalicija SDP-a i HDZ-a na čelu s Kosor i Milanovićem

Po pitanju predsjedničkih izbora, dugogodišnji predsjednik HSLS-a poručuje da ozbiljnih kandidata u drugom krugu nema, budući da su, prema njegovom mišljenju otpali u prvom krugu. Isto tako otkriva da na glasovanje neće ni izići, budući da, poručuje, nema koga zaokružiti na glasačkom listiću

Dražen BudišaDražen BudišaNovi-stari HSLS-ovac Dražen Budiša povratkom na hrvatsku političku scenu nakon deset godina mirovanja predlaže osnivanje velike koalicije HDZ-a i SDP-a. u U takvoj koaliciji, premijerka bi bila Jadranka Kosor, a njezin zamjenik šef najjače oporbene stranke Zoran Milanović, piše Večernji list.

«Situacija u Hrvatskoj sada je takva da bi na prijevremenim izborima HDZ bio poražen. No, ne vidim da bi Hrvatska time izašla iz krize. Problemi su toliko teški da ih ne može riješiti jedna politička snaga. I danas, kao prije 20 godina, potrebno je objediniti sve snage i zato se zauzimam za formiranje velike koalicije sada i odmah, a ne za čekanje izbora, bili oni izvanredni ili redoviti», poručio je Budiša u prvom velikom intervju nakon ponovnog uključenja u HSLS.

Pakt ljevice i desnice za bolju Hrvatsku

Predlaže da prvi korak napravi premijerka Kosor, koja bi kako tvrdi Budiša, trebala prva predložiti takvu koaliciju. Takav pakt desnice i ljevice, prema Budiši bi trebao trajati do kraja ovog mandata i završetka nateže krize. «Sve bi se snage uhvatile u koštac s teškim problemima kao što su brodogradnja i reforma državne uprave», poručio je Budiša.

Po pitanju predsjedničkih izbora, dugogodišnji predsjednik HSLS-a poručuje da ozbiljnih kandidata u drugom krugu nema, budući da su, prema njegovom mišljenju otpali u prvom krugu. Isto tako otkriva da na glasovanje neće ni izići, budući da, poručuje, nema koga zaokružiti na glasačkom listiću. «Ivo Josipović se ne može mjeriti s Vesnom Pusić, jednako kao što se Bandić ne može mjeriti s Andrijom Hebrangom, pa ni s Miroslavom Tuđmanom», analiza je Dražena Budiše.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 31.12.09. 02:54

joj kak je pametan sere mi se na ovog šupka


registracija
8/8/09

tovar62, 31.12.09. 03:54

jos malo pa smo posrbljeni svaka cast i priznanje jadnim Hrvaticima


registracija
11/12/09

excalibur, 31.12.09. 11:24

Budiša........ili.....IPAK JE BOLJI TAJ PARADAJZ

Budiša moj bio sam s tobom i iza tebe 1971. a onda došla 91. i ti se da prostiš.......usro.... totalno! Krivousti te smantro.......pa ti udri onakvog čovjeka kao što je bio pok. Vlado Gotovac.
E moj Budiša pred poviješću i pred Hrvatskom......SRAM TE BILO!

Mislim da će Kosor uskoro itekako zažaliti što te iskopao iz naftalina. Čim si se opet "aktivirao" ponovo baljezgaš gluposti i to protivno stavovima HSLS-a. Zato miči se sa Hrvatske političke i ne sramoti poštene Hrvate, Proljećare i HSLS.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika