31.12.2009. / 11:30

Autor: Totalsport

ZOI: Crosby i Brodeur predvode Kanadu na Igrama

Steve Yzerman, izvršni direktor kanadske reprezentacije u hokeju na ledu, objavio je popis od 23 igrača koji će zaigrati za domaću selekciju na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru

Sidney CrosbySidney CrosbySteve Yzerman, izvršni direktor kanadske reprezentacije u hokeju na ledu, objavio je popis od 23 igrača koji će zaigrati za domaću selekciju na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru.

Mike Babcock, trener Detroit Red Wingsa, koji je u lipnju ove godine bio imenovan za izbornika kanadske reprezentantacije na Igrama u Vancouveru, nije imao laku zadaću. Kanađani su zaluđeni hokejom, a pitanje odabira igrača za Igre u Vancouveru već je mjesecima jedna od vodećih tema u sportskim krugovima.

Dakako, prva zvijezda momčadi je 22-godišnji Sydney Crosby, najmlađi kapetan u povijesti NHL lige koji je osvojio Stanley Cup, predvodivši prošle sezone Pittsburgh Penguinse do trona. Crosby je bio izostavljen s popisa za prošle Igre u Torinu 2006. godine, na kojima je Kanada osvojila razočaravajuće 7. mjesto.

Kanađani su bili pobjednici olimpijskog turnira u hokeju na ledu sedam puta, no, od naslova u Oslu 1952, do zlata u Salt Lake Cityju 2002. godine prošlo je punih 50 godina! Na popisu za Vancouver su četvorica igrača koji su igrali i u Salt Lake Cityju. To su vratar New Jerseyja Martin Brodeur, koji je nedavno postavio NHL rekord sa 104. utakmicom bez primljenog gola, braniči Scott Niedermayer i Chris Pronger; te napadač Jarome Iginla.

Među pozvanima je, dakako, i Joe Thornton iz San Jose Sharksa, koji je trenutno sa 54 poena (gol ili asistencija) vodeći po broju poena u NHL ligi ove sezone.

Kanada za Vancouver:

vratari: Martin Brodeur (New Jersey Devils), Roberto Luongo (Vancouver Canucks), Marc-Andre Fleury (Pittsburgh Penguins).

braniči: Scott Niedermayer (Anaheim Ducks), Chris Pronger (Philadelphia Flyers), Dan Boyle (San Jose Sharks), Drew Doughty (Los Angeles Kings), Duncan Keith (Chicago Blackhawks), Brent Seabrook (Chicago Blackhawks), Shea Weber (Nashville Predators).

napadači: Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins), Jarome Iginla (Calgary Flames), Patrice Bergeron (Boston Bruins), Ryan Getzlaf (Anaheim Ducks), Dany Heatley (San Jose Sharks), Patrick Marleau (San Jose Sharks), Brenden Morrow (Dallas Stars), Rick Nash (Columbus Blue Jackets), Mike Richards (Philadelphia Flyers), Corey Perry (Anaheim Ducks), Eric Staal (Carolina Hurricanes), Joe Thornton (San Jose Sharks), Jonathan Toews (Chicago Blackhawks).

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika