31.12.2009. / 09:18

Autor: Nacionalova redakcija

Radisavljević: Pukanićevog ubojicu treba tražiti među švercerima duhana

Jedan od najjačih motiva za ovaj zločin na strani je onih osoba koje je Pukanić svojim tekstovima u „Nacionalu” označio kao nosioce velikog šverca cigareta u Srbiji i drugim zemljama sa prostora bivše Jugoslavije, ističe Radisavljević

Miljko RadisavljevićMiljko RadisavljevićSrpski specijalni tužitelj Miljko Radisavljević u svom je intervjuu za 'Hroniku' najavio ozbiljan obračun sa krupnom korupcijom i osvrnuo se na dosadašnju borbu sa organiziranim kriminalom. Prije svega, na financijske istrage protiv osumnjičenih za šverc duhana u Srbiji i Crnoj Gori, ali i na ubojstvo Ive Pukanića.

Radisavljević je istaknuo kako još uvijek ne smije u javnost iznositi podatke o osobama protiv kojih se vode financijske istrage, koje bi mogle rezultarati oduzimanjem nepravomoćno stečene imovine. Tek nakon što sud odredi oduzimanje imovine, bilo to privremeno ili tajno, može se izaći sa imenima u javnost. No, dodaje, javnost nagađa kako se među optuženima za šverc duhana nalazi i naručioc ubojstva Ive Pukanića.

Naručitelje treba tražiti među osumnjičenima za šverc duhana

"Podignuta je optužnica za ubojstvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, a u javnosti se nagađa da motive i naručitelje treba tražiti među osumnjičenima za šverc duhana, protiv kojih je Pukanić trebao svjedočiti u Italiji", ističe Radisavljević.

Na pitanje vodi li Specijalno tužilaštvo istragu i tom pravcu te hoće li crnogorski biznismen Ratko Knežević, koji je nekoliko puta proizvao upravo duhansku mafiju kao odgovornu za smrt Pukanića, svjedočiti u tom slučaju, Radisavljević je bio oprezan.

"Jedan od najjačih motiva za ovaj zločin na strani je onih osoba koje je Pukanić svojim tekstovima u „Nacionalu” označio kao nosioce velikog šverca cigareta u Srbiji i drugim zemljama sa prostora bivše Jugoslavije. Još neki podaci ukazuju da mogućeg naručitelja treba tražiti među tim ljudima. Na osnovu razgovora koji smo obavili sa Ratkom Kneževićem proizilazi da on nema neposrednih saznanja o ubojstvu njegovog prijatelja novinara Ive Pukanića. Međutim, on je iznio dosta podataka o švercu cigareta, organizatorima i načinu na koji je obavljan. Neki od tih podataka su Kneževićeva neposredna saznanja. Zbog toga njegovo svjedočenje može biti važno u kaznenim postupcima koje vodimo zbog šverca cigareta, prije svega u predmetu protiv Stanka Subotića, koga i on označava kao jednog od organizatora ovog posla, što tvrdi i Specijalno tužilaštvo u svojoj optužnici", rekao je u razgovoru za Hronku Radisavljević.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika