31.12.2009. / 12:30

Autor: Totalsport

Wenger: Najavljujem borbu za naslov prvaka

Nakon gostujuće pobjede Arsenala 4-1 protiv ''fenjeraša'' Portsmoutha u dvoboju 20. kola engleskog nogometnog prvenstva, menadžer ''topnika'' Arsene Wenger najavio je juriš na osvajanje titule u Premiershipu

Arsene WengerArsene WengerNakon gostujuće pobjede Arsenala 4-1 protiv ''fenjeraša'' Portsmoutha u dvoboju 20. kola engleskog nogometnog prvenstva, menadžer ''topnika'' Arsene Wenger najavio je juriš na osvajanje titule u Premiershipu.

- Vjerujemo da se možemo upustiti u borbu za naslov prvaka. Imamo jako talentiranu momčad i vjerujemo u sebe. Pa tko će vjerovati u nas ako nećemo mi sami? – upitao se glasno Wenger.

Iskusni francuski stručnjak doista ima razloga za zadovoljstvo. Arsenal je osvojio 16 od mogućih 18 bodova u zadnjih šest utakmica, te zaostaje samo 4 boda za vodećim Chelseajem, dva za Manchester Unitedom, ali ima i utakmicu manje od vodećeg dvojca.

Eduardo da Silva otvorio je seriju Arsenalovih pogodaka u 27. minuti. Poentirao je iz slobodnog udarca uz dosta sreće, jer se lopta odbila od jednog domaćeg igrača i promijenila smjer. Bio je to treći Duduov gol ove sezone u Premiershipu, a sudjelovao je i u akciji kod drugog gola, u kojoj je strijelac bio Nasri.

- Bila je to prava prvenstvena utakmica. Imali smo sreće kod prvog gola, ali smo nastavili s usredotočenom i dobrom igrom u kojoj su svi igrali za momčad, nitko za vlastiti učinak - smatra Wenger

Arsenal je najefikasnija momčad u Premiershipu, u 19 utakmica zabio je 51 gol. Wenger, dakako, likuje zbog toga.

- Svi govore da moramo kupiti nove napadače, a mi poentiramo sa svih strana. Nemam ništa protiv dovođenja pojačanja, ali to će ovisiti i o ozljedama Bendtnera, Fabregasa i Denilsona. Imamo puno dobrih mladih igrača, neke ste već vidjeli dosta u akciji, neke ćete možda tek vidjeti.

Sljedeći ispit ''topnici'' će imati u nedjelju, kada će u 3. kolu FA Cupa igrati protiv gradskog rivala West Hama.

Vezane vijesti

Eduardo: Španjolska bi bila zastrašujuća i da u napadu igra Ramos

Eduardo: Španjolska bi bila zastrašujuća i da u napadu igra Ramos

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Eduardo da Silva priznao je u izjavi za Marcu koliko je impresioniran europskim i svjetskim prvacima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika