31.12.2009. / 11:29

Autor: Martina Čizmić

Adriatica.net: Agrokoru najveći udio, starim vlasnicima po 1 posto

"Sva ulaganja u dokapitalizaciju adriatica.net Grupe izvršena s u novcu, osim ulaganja Croatia osiguranja koja u vlasnički udio unosi nekretnine i potraživanja", stoji u priopćenju

Todorić je postao najveći vlasnik adriatica.netaTodorić je postao najveći vlasnik adriatica.netaIz adriatica.net Grupe danas su i službeno potvrdili detalje prvog kruga dokapitalizacije o čemu je prvi pisao upravo nacional.hr.

U priopćenju su istaknuli kako je uspješnom dokapitalizacijom ostvarena pretpostavka za realizaciju ciljeva kroz petogodišnji plan rada. To su: refinanciranju kreditnog zaduženja sa ključnim bankama partnerima, racionalizacija poslovanja i nova organizacija grupe, uspostavljanje stabilnih odnosa sa svim partnerima u turističkom sektoru, i konačno kao temelj buduće stabilnosti grupe osiguranje značajnog novog kapitala u prvom krugu dokapitalizacije.

Dokapitalizacija vrijedna 29 milijuna eura

"S obzirom na snagu, poslovni profil i strukturu dioničara koji na različite načine ostvaruju poslovne veze sa turističkim sektorom Republike Hrvatske, taj je primarni poslovni cilj ostvaren", ističe se u priopćenju.

Skupštini su prisustvovali novi suvlasnici adriatica.net Grupe koji su izvršili dokapitalizaciju u ukupnom iznosu od 29 milijuna eura, a čime je promjenjena dosadašnja vlasnička struktura tvrtke. U novoj vlasničkoj strukturi grupe sudjeluje 8 vlasnika iz privatnog sektora i jedna kompanija u vlasništvu države. Nakon uspješne finalizacije prve faze procesa dokapitalizacije dosadašnji suvlasnici adriatica.net Grupe, tvrtke EPH i Emporion zadržati će po 1% vlasničkog udjela.

Od novih vlasnika najveći udio drži Agrokor sa 20,27%, a potom slijede AWT sa 16,9%, Croatia osiguranje sa 16,9% te Slobodna Dalmacija sa 16,9%. U dokapitalizaciji je sudjelovao i HUP Zagreb čime si je osigurao udio od 10,13%, Jolly sa 8,45% te Saponia sa 8,45%.

"Sva ulaganja u dokapitalizaciju adriatica.net Grupe izvršena s u novcu, osim ulaganja Croatia osiguranja koja u vlasnički udio unosi nekretnine i potraživanja", stoji u priopćenju.

Novi vlasnici odlučit će o mogućnosti da se novi zainteresirani ulagači priključe ovom važnom Hrvatskom gospodarskom projektu u drugom krugu dokapitalizacije tijekom 2010 godine.

Vezane vijesti

Mezhibovskij vlasnik 22,7 posto dionica IGH

Mezhibovskij vlasnik 22,7 posto dionica IGH

Institut građevinarstva Hrvatske prodao je investitorima više od 80 milijuna kuna novih dionica, koji su postali vlasnicima 40 posto temeljnoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika