31.12.2009. / 12:09

Autor: Hina

Volkswagenov Golf najveći dobitnik od njemačke sheme poticaja

Shema poticaja povećala je prodaju vozila u 2009. u Njemačkoj na 3,8 milijuna ili za četvrtinu u odnosu na godinu ranije

Volkswagenov Golf najviše je profitirao od poticajaVolkswagenov Golf najviše je profitirao od poticajaPoznati model automobila njemačkog proizvođača Volkswagena (VW) Golf imao je najviše koristi od unosne njemačke sheme poticaja za kupnju novog vozila koja je istekla u rujnu, pokazali su službeni podaci.

Svaki deseti vozač automobila u Njemačkoj (10,5 posto) koji je odlučio iskoristiti državni poticaj u visini 2.500 eura za zamjenu svog starog vozila novim, za okoliš prihvatljivijim modelom, izabrao je Golf ili njegov ekvivalent Jettu.

Prema podacima njemačkog saveznog statističkog ureda, VW-ova Škoda zauzela je drugo mjesto s 59.800 prodanih modela Fabia. Drugi VW-ov model, kompaktniji Polo, smjestio se na trećem mjestu, a slijede Opelovi modeli Corsa i Astra.

Shema poticaja povećala je prodaju vozila u 2009. u Njemačkoj na 3,8 milijuna ili za četvrtinu u odnosu na godinu ranije, kazao je čelnik automobilskog udruženja VDA Matthias Wissmann.

Vezane vijesti

Električni automobili - skupa greška?

Električni automobili - skupa greška?

Euforija od prije tri, tri i pol godine je splasnula. Tadašnja vladajuća koalicija u Berlinu postavila si je veliki cilj: Njemačka je trebala postati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika