31.12.2009. / 15:35

Autor: Totalsport

L'Equipe opet izabrao Bolta za sportaša godine

Ugledni pariški sportski dnevnik L'Equipe proglasio je jamajčanskog sprintera Usaina Bolta za najboljeg sportaša godine drugu godinu zaredom

Usain BoltUsain BoltUgledni pariški sportski dnevnik L'Equipe proglasio je jamajčanskog sprintera Usaina Bolta za najboljeg sportaša godine drugu godinu zaredom.

Bolt, svjetski prvak i svjetski rekorder na 100 i 200 metara, prikupio je u anketi L'Equipea 1289 bodova, te je uvjerljivo pobijedio ispred švicarskog tenisača Rogera Federera, pobjednika ovog izbora 2005., 2006. i 2007. godine.

Bolt i Federer su, dakle, jedini laureati L'Equipea u zadnjih pet godina, a ovoga puta je ''čarobnjak iz Basela'' na drugom mjestu dobio 568 bodova. Treće mjesto u izboru osvojio je talijanski motociklist Valentino Rossi sa 296 bodova.

U ovoj anketi istovremeno se biraju i pojedinci i kolektivi, a nogometnoj momčadi Barcelone nedostajao je samo jedan bod do ''pobjedničkog postolja''. Barcelona je, naime, četvrta sa 295 bodova.

Među 10 najboljih još su Francuz Sebastien Loeb, šesterostruki svjetski prvak u reliju (248), argentinski nogometaš Lionel Messi (205), francuska muška rukometna reprezentacija (165), američki plivač Michael Phelps (134), filipinski boksač Manny Pacquiao (119) i najbolji svjetski dugoprugaš, etiopski atletičar Kenenisa Bekele (76).

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika