31.12.2009. / 17:30

Autor: Totalsport

Holyfield protiv Bothe 16. siječnja u Ruandi

Evander Holyfield, jedan od najvećih teškaša u povijesti boksačkog sporta, borit će se 16. siječnja u Ruandi protiv južnoafričkog boksača Francoisa Bothe

Evander Holyfield i Nikolaj ValujevEvander Holyfield i Nikolaj ValujevEvander Holyfield, jedan od najvećih teškaša u povijesti boksačkog sporta, borit će se 16. siječnja u Ruandi protiv južnoafričkog boksača Francoisa Bothe.

Bit će to borba bivšeg svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, 47-godišnjeg Holyfileda, i šest godina mlađeg bivšeg izazivača za naslov prvaka, Francoisa Bothe. Organizatori borbe u Kampali, na stadionu Nambole, priopćili su da su obojica boksača potpisali ugovor za borbu, te predvišaju da bi meč moglo gledati oko 80.000 ljudi!

Posljednji je meč Holyfield boksao 20. prosinca prošle godine. U Zürichu je izgubio borbu za svjetskog prvaka po WBA verziji od Rusa Nikolaja Valujeva nakon 12 rundi. Svi su složni da je on bio stvarni pobjednik tog meča, te da su ga suci teško oštetili.

Holyfield je poručio da se raduje borbi u Ruandi, te najavljuje pobjedu, koja bi ga mogla gurnuti opet u borbu za naslov svjetskog prvaka.

Botha je tijekom svoje karijere gubio mečeve od Mikea Tysona, Lennoxa Lewisa, Vladimira Klička i Michaela Moorera. Od 2003. do 2006. godine nastupao je i u drugim borilačkim vještinama, prvenstveno kickboxingu, a 2007. godine opet se vratio boksačkoj karijeri.

Vezane vijesti

Boks, olimpijske kvalifikacije: Čalić u polufinalu

Boks, olimpijske kvalifikacije: Čalić u polufinalu

Hrvatski boksač teške kategorije Marko Čalić pobijedio je danas Estonca Karson Raina u četvrtfinalu europskih kvalifikacija za Olimpijske igre. Ostao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika