31.12.2009. / 15:34

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Kosor: HDZ ne podržava ni jednog kandidata, dva ogranka povukla potpore

Napomenula je kako je normalno da HDZ ne podrži nije jednog kandidata, jer njen kandidat Andrija Hebrang nije ušao u drugi izborni krug

Jadranka Kosor u društvu Andrije HebrangaJadranka Kosor u društvu Andrije HebrangaPredsjednica HDZ-a Jadranka Kosor ponovila je danas da HDZ neće u drugom krugu predsjedničkih izbora podržati ni jednog kandidata, te istaknula da u HDZ-u nema raskola i da su zadarski ogranak i gradonačelnik, kao i makarski ogranak HDZ-a povukli svoje ranije izjave o potpori jednom od kandidata.

"Nemojte reinterpretirati moje izjave. Ja sam rekla da HDZ u drugom krugu neće podržati ni jednog od kandidata. Mislim da to ne treba posebno obrazlagati", kazala je Kosor odgovarajući u Ministarstvu financija gdje je obavila zadnje transakcije iz ovogodišnjeg proračuna na novinarsko pitanje o raskolu u HDZ-u zbog podrške zadarskog i makarskog ogranka Milanu Bandiću.

Hrvatska se neće zacrvenjeti

Kosor je napomenula kako je Bandić do jučer bio član SDP-a te se osvrnula i na izjavu Ive Josipovića u izbornoj utrci da će se Hrvatska zacrvenjeti.

"Mislim da to u najmanju ruku nije prilična izjava nekog tko želi sutra biti predsjednik Republike Hrvatske. Neće se zacrvenjeti u tom smislu u kojem on misli. Naravno da je crvena boja hrvatska boja, ali neće se zacrvenjeti u tom smislu", kazala je Kosor.

Napomenula je kako je normalno da HDZ ne podrži nije jednog kandidata, jer njen kandidat Andrija Hebrang nije ušao u drugi izborni krug.

'Izaći ću na izbore'

Podsjetila je i da su HDZ-ovi ogranci, zadarski i zadarski gradonačelnik te makarski ogranak povukli svoje izjave potpore.

"To je ono što smo željeli, što smo se dogovorili, bilo je nekih malih nesporazuma, ali nikakvog raskola nema i HDZ ide i na ove izbore, mi smo samo rekli da nećemo nikog poduprijeti", kazala je Kosor.

Napomenula je kako će kao predsjednica Vlade naravno izići na izbore, da joj je to građanska dužnost.

Na novinarski upit o izjavama čelnika SDSS-a kako nije bilo razgovora o rekonstrukciji Vlade, ali da im ta ideja nije strana, Kosor je kazala kako se svi prijedlozi raspravljaju na koalicijskim sastancima.

Pravo na mišljenje

"Mi njegujemo taj način rada da svatko može reći svoje mišljenje, ali se onda dogovaramo i ono što se dogovori većina to postaje obvezujuće za sve. Mislim da je to jako dobro jer jedino na taj način možemo u demokratskom društvu funkcionirati", kazala je Kosor.

Odgovarajući na upite novinara, premijerka je kazala da će Novu godinu dočekati "doma, u društvu s najbližima".

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika