31.12.2009. / 16:09

Autor: Nacionalova redakcija

Novogodišnja čestitka: Srbija podnijela tužbu protiv Hrvatske za genocid

Zanimljivo kako je Boris Tadić je prije samo tjedan dana izjavio da ne treba žuriti s podnošenjem tužbe Srbije protiv Hrvatske za genocid i da bi bilo daleko bolje da ni Hrvatska nije podnosila tužbu protiv Srbije

Predsjednik Srbije Boris TadićPredsjednik Srbije Boris TadićSrbija je odlučila podnijeti odgovor na tužbu i protutužbu protiv Hrvatske za genocid nad Srbima od 1991. do 1995. godine.

Vlada je takvu odluku donijela nakon konzultacija srbijanskog predsjednika Borisa Tadića s premijerom Mirkom Cvetkovićem. Protutužba sadržava i jedan povijesni dodatak o razdoblju iz Drugog svjetskog rata.

Srbijanski pravni tim sredinom prosinca okončao je rad na vrlo opsežnoj tužbi koju protivi naše zemlje podnose zbog zločina počinjenih u vrijeme i nakon Domovinskog rata.

"Republika Srbija odlučila se na ovaj korak jer je Republika Hrvatska pokrenula postupak pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu protiv tadašnje Savezne Republike Jugoslavije zbog navodnog kršenja Konvencije o spjrečavanju i kažnjavanju zločina genocida tijekom oružanih sukoba na teritoriju te Republike od 1991. do 1995. godine", stoji u priopćenju Vlade Srbije.

Hrvatska je protiv Srbije podnijela tužbu 1999. pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ) tražeći da se utvrdi odgovornost Beograda za genocid na području Hrvatske. Prema tužbi, u četiri godine ubijeno je više od 10.000 ljudi, a više od 7.000 ih je zatočeno u logorima.

Zanimljivo kako je Boris Tadić je prije samo tjedan dana izjavio da ne treba žuriti s podnošenjem tužbe Srbije protiv Hrvatske za genocid i da bi bilo daleko bolje da ni Hrvatska nije podnosila tužbu protiv Srbije.

"Razmislit ćemo. Bilo bi dobro da Hrvatska nije podnosila tužbu protiv Srbije, nego da se ta pitanja rješavaju pojedinačno, u sudskim procesima koji ne bi podizali međunacionalnu tenziju", rekao je tom prilikom Tadić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
30/12/08

csiki, 31.12.09. 17:40

To je odgovor za podnetu tuzbu sa strane Hrvatske, treba uzeti primer Nemacke i Francuske a ne tuzikat se to su balkanski obicaji.


registracija
11/12/09

excalibur, 31.12.09. 18:08

Miki rode.............POŽURI !

Samo neka se Srbi zajebavaju. Kad Mikija izaberemo za predsjednika pa kad on sa dokazanom hrabrošću iz 91. ponovo krene na Sljeme (joj, pardon) na front, bježat ćete vi sve do Mikijevog zavičaja, a on je daleko....dalekooooo,....dalekooooooo......tamo daleko... I onda će vas on tamo dočekati i naplatit će vam kaznu za pogrešno parkiranje. a ako se i dalje budete zajebavali Miki će vam otpjevati na engleskom nekoliko budnica i jurišnica iz Zrinskog. Eto !!!
Zato Srbi, ne čačkajte mečku dok spava jer će vam on i puzeći vijence na grob donositi ako ćete i dalje provocirati. A ako ne bude išlo milom Zagreb Holding će vam poslati opomenu s prijetnjom ovrhe pa ćemo onda vidjeti ......čija majka crnu vunu prede!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika