31.12.2009. / 19:09

Autor: Hina

CIA potvrdila pogibiju sedam svojih djelatnika u Afganistanu

Samoubilački napad u bazi Chapman izveo je časnik afganistanske vojske, koji je ušao u teretanu baze i detonirao eksplozivni prsluk koji je nosio, a odgovornost za napad preuzeli su Talibani

Američka središnja obavještajna agencija - CIA u četvrtak je potvrdila da je sedam njezinih zaposlenika ubijeno a šest ih je ranjeno, u terorističkom napadu na bazu agencije u Afganistanu.

Direktor CIA-e Leon Panetta kazao je u četvrtak u poruci pripadnicima agencije da su oni koji su ubijeni u srijedu "bili daleko od doma i blizu neprijatelja, radeći težak posao koji se mora obaviti kako bi zaštitili SAD od terorizma."

Napad bombaša samoubojice na isturenu operacijsku bazu Chapman u pokrajini Kost u jugoistočnom Afganistanu jedan je od najgorih u povijesti CIA-e.

U bombaškom napadu na veleposlanstvo SAD u Bejrutu 18. travnja 1983., ubijeno je osam djelatnika CIA, od ukupno 17 američkih žrtva.

Od početka američke intervencije u Afganistanu 2001. do napada na bazu Chapman, CIA je priznala gubitak samo četiri svoja pripadnika.

Samoubilački napad u bazi Chapman izveo je časnik afganistanske vojske, koji je ušao u teretanu baze i detonirao eksplozivni prsluk koji je nosio, a odgovornost za napad preuzeli su Talibani.

U napadu je poginulo ukupno osam Amerikanaca, a osam osoba je ranjeno. Agencija AP javila je, pozivajući se na izvore u CIA-i, da je među ubijenim agentima CIA-e bio i voditelj operacijske baze Chapman.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika