04.01.2010. / 12:00

Autor: Orhidea Gaura

Kazna HTV-u zbog krađe anketa: 'Platite 150.000 kuna ili ćete nakon suda platiti milijune'

Oko izlaznih anketa sve tri televizije su se u vrijeme izbora zajedno dogovarale, a HTV je na kraju odustao jer je netko ondje očito zaključio da bi bilo jeftinije samo se besplatno poslužiti gotovim proizvodom koji je platio netko drugi

HLOVERKA NOVAK SRZIĆ u izbornoj noći na HTV-u je čitala ukradene
rezultate izlaznih anketa koje su platili RTL i NOVA TVHLOVERKA NOVAK SRZIĆ u izbornoj noći na HTV-u je čitala ukradene rezultate izlaznih anketa koje su platili RTL i NOVA TVNacional je ekskluzivno doznao da cifra koju bi HTV trebao platiti Novoj TV i RTL-u zbog krađe izlaznih anketa s birališta u izbornoj noći prvog kruga predsjedničkih izbora iznosi oko 150 tisuća kuna, odnosno trećinu ukupne cijene anketa, ako žele izbjeći sudski spor koji bi ih mogao stajati i milijunskog iznosa.

Naime, oko izlaznih anketa sve tri televizije su se u vrijeme izbora zajedno dogovarale, a HTV je na kraju odustao jer je netko ondje očito zaključio da bi bilo jeftinije samo se besplatno poslužiti gotovim proizvodom koji je platio netko drugi.

HTV vjeruje da je moguće izbjegavanje suda

Iako je Iva Gačić, direktorica informativnog programa Nove TV, u intervjuu Večernjem listu izjavila kako vjeruje da će stvar završiti pozitivnim ishodom, to jest da će HTV pristati na izvansudsku nagodbu i isplatiti novac, glasnogovornik HTV-a Danko Družijanić za Nacional je govorio u drugim 'valutama':

"Mi smo se susreli sa sve tri strane zainteresirane u ovom slučaju. HTV vjeruje da se može izbjeći ulaženje u sudski proces", izjavio je, no na pitanje znači li to da će Novoj TV i RTL-u HTV isplatiti oko 150 tisuća kuna, odgovorio je: "U pregovorima se neki spor može izbjeći na više načina. Zainteresirani smo da umjesto odlaska na sud kompenziramo eventualno nastalu štetu na neki drugi način, a sve u cilju postizanja zajedničkih interesa na područjima gdje jedni drugima nismo konkurencija."

Na pitanje koja su to područja, Družijanić nije precizno odgovorio, ali dao je naslutiti da je riječ o zajedničkim prijenosima nekih događanja te da, uostalom, druge dvije televizije nisu ni tražile isključivo novac. Međutim, od visokopozicioniranih izvora s Nove TV doznali smo da to ne dolazi u obzir: "Mi bismo voljeli kad bi oni priznali svoju grešku i ponudili da plate puni iznos anketa jer su na nečemu što smo mi platili bazirali svoj cjelovečernji program, ali znamo da oni to neće učiniti. No, ono od čega nećemo odustati je da HTV plati barem svoj dio. Neka plate što su nam dužni pa onda možemo dalje govoriti o nastavku dobre suradnje."

Vezane vijesti

Danko Družijanić nije više glasnogovornik HRT-a

Danko Družijanić nije više glasnogovornik HRT-a

Danko Družijanić više nije glasnogovornik HRT-a i od ovog tjedna će početi uređivati emisiju "Proces", potvrdio je danas Hini Družijanić. Emisija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika