05.01.2010. / 11:59

Autor: Dean Sinovčić

Sandra Bullock prva glumica čiji je film zaradio 200 milijuna dolara u Americi

Film "Blind Side" ovog je vikenda prešao granicu zarade od 200 milijuna dolara u američkim kinima i time je postao prvi film s tolikom zaradom sa ženom u glavnoj ulozi

Sandra Bullock kao Leigh Anne Tuohy u filmu "Blind Side"Sandra Bullock kao Leigh Anne Tuohy u filmu "Blind Side"Sandra Bullock ušla je u proteklog vikenda u filmsku povijest. Film «Blind Side» u kojem Sandra Bullock glumi glavnu ulogu prešao je zaradu od 200 milijuna dolara u američkim kinima, preciznije, zaradio je 208,5 milijuna dolara. Time je «Blind Side» postao prvi film koji je zaradio više od 200 milijuna dolara a da pri tome žena tumači glavni lik. To do sada nije uspjelo ni Juliji Roberts, ni Angelini Jolie, ni Meryl Streep.
Primjerice, film «Erin Brokovich» sa Juliom Roberts u Americi je zaradio 125,6 milijuna dolara, dok je film «Vrag nosi Pradu» sa Meryl Streep zaradio 124,7 milijuna dolara. Film «Seks i grad» zaradio je u Americi 152,6 milijuna dolara, «Mamma Mia!» sa Meryl Streep zaradio je 144 milijuna dolara u američkim kinima. Zato i ne čudi da se u Hollywoodu smatra kako jedino muški glumci u glavnim ulogama mogu donijeti stotine milijuna dolara zarade, a ne žene. Čak i kada je film «Moje grčko vjenčanje» 2002. godine zaradio 241,1 milijun dolara u američkim kinima, smatralo se da to nije zasluga samo Nie Vardalos već i glumca Johna Corbetta, njezinog partnera iz filma.
Pored svega, producenti filma «Blind Side» smatraju da bi film u američkim kinima mogao zaraditi još 30 milijuna dolara. Točan datum početka prikazivanja filma «Blind Side» u Hrvatskoj još nije određen.
Film «Blind Side» koji je režirao John Lee Hancock temelji se na istinitoj priči o igraču američkog nogometa Michaela Ohera, kojeg su usvajali mnoge obitelji ali je od svih bježao dok nije upoznao obitelj Tuohy te uz pomoć svoje nove majke Leigh (Sandra Bullock) postaje sjajan igrač američkog nogometa.

Vezane vijesti

Sandra Bullock donirala milijun dolara žrtvama u Japanu

Sandra Bullock donirala milijun dolara žrtvama u Japanu

Američka glumica Sandra Bullock donirala je milijun dolara žrtvama potresa i tsunamija u Japanu, objavio je u četvrtak američki Crveni križ.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika