05.01.2010. / 12:32

Autor: Hrvoje Šimičević

Industrija uzvraća udarac: Bandiću zabranjeno korištenje glazbe iz Ratova zvijezda

Na kraju ispada da Bandić ipak nije platio korištenje ove SF himne - jer da je i htio, to nije mogao - pa je njegov televizijski istup na RTL-u još jedna bezočna laž

Photomontage; Nacional.hrPhotomontage; Nacional.hrIzdavačka kuća Dancing Bear zabranila je predsjedničkom kandidatu da koristi glazbu iz legendarnog filma Ratovi zvijezda. Naime, u jednom od mnogih promotivnih spotova, Bandićev je izborni stožer ukomponirao i pjesmu Johna T. Williamsa, čuvenu "Star Wars, Main Theme", a da nije prethodno tražio bilo kakvu dozvolu.

Dancing Bear poduzeo pravne korake

"Uporaba glazbene teme "Star Wars, Main Theme" skladatelja Johna T. Williamsa u promidžbenom spotu predsjedničkog kandidata gospodina Milana Bandića nedopuštena je, te do sada kao jedina ovlaštena osoba za konkretno dopuštenje nismo primili zahtjev koji bi se odnosio na to", rekao je Večernjem listu Davor Varga iz Dancing Beara.

"Odvjetnički ured koji nas zastupa poslao je 4. siječnja zahtjev za hitnom obustavom uporabe navedene skladbe kao i za poduzimanjem ostalih potrebnih radnji u stožer gospodina Bandića, posebno zato što Warner/Chappell kao nakladnik uopće ne dopušta uporabu glazbe iz svog kataloga u političkim kampanjama", istaknuo je Varga.

Bezočna laž na RTL-u

Dodatna zanimljivost oko ove glazbene numere jest činjenica da je prije nekoliko dana, na posljednjem televizijskom suočavanju na RTL-u Ivo Josipović priupitao svog kolegu da li je platio prava na korištenje pjesme koja mu je podloga za promidžbeni spot. Bandić je odgovorio potvrdno, ističući da on plaća sve obveze prema državi. "Ta pjesma nema veze s Hrvatskom, pošto se radi o stranom autoru i stranoj pjesmi", dometnuo mu je SDP-ov predsjednički kandidat.

Na kraju ispada da Bandić ipak nije platio korištenje ove SF himne - jer da je i htio, to nije mogao - pa je njegov televizijski istup na RTL-u još jedna neistina, odnosno bezočna laž.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

registracija
15/11/06

rimaz, 05.01.10. 12:57

Mislio čovjek da ga neće kontrolirati. Tako mu prolazi većina tvrdnji i "argumentiranih" izjava. Za razliku od Hebranga, on doslovno laže. Neistina mu je tek desert.


registracija
27/7/09

verina, 05.01.10. 13:02

Slaže, a ne trepne! Tu je uistinu jak. Drzak i primitivan, spreman na sve da dobije što želi, a želi vlast jedino kako bi se okoristio, što je i dosad zdušno radio. Osoba bez morala, a skriva se iza populističkih stavova. Jadno, prejadno...


registracija
26/12/06

capica, 07.01.10. 18:00

za pravnu državu,kulturu i napredno društvo ili za primitivizam,bahatost i lažni katolicizam


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika